- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Reduc nivelul colesterolului „rau"
Cele mai recente studii arata beneficiile nucilor asupra inimii si a sistemului cardiovascular. Datorita continutului de grasimi nesaturate, in proportie de aproximativ 60%, precum si a potasiului si magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de diverse boli de inima sau de hipertensiune arteriala. Studiile au aratat ca acestea reduc nivelul colesterolului „rau", LDL, din sange si intaresc peretii vaselor de sange. Astfel, persoanele care consuma aproximativ 30 de grame de nuci de doua sau de trei ori pe saptamana au un risc mult mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare. Asadar, nucile iti tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului cerebral.
Impotriva diabetului
Pentru diabetici, nucile reprezinta un aliment pretios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un inlocuitor perfect al acesteia. In plus, nucile au si un efect de scadere a glicemiei.
Impotriva cancerului
O alimentatie bogata in nuci previne aparitia cancerului la san, datorita continutului de acizi grasi Omega 3, a unor antioxidanti, polifenoli si fitosteroli.
Benefice pentru piele
Datorita continutului de grasimi, nucile sunt recomandate mai ales in perioada iernii, cand factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodata, ele imbunatatesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat si persoanelor care sufera de diverse eczeme sau psoriazis.
Imbunatatesc memoria
Cercetarile arata ca substantele active din continutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sange care iriga creierul. Astfel, ele ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Pentru marirea capacitatii de concentrare se recomanda consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere poliflora.
Impotriva afectiunilor tiroidiene
Prin continutul bogat de iod, nucile sunt recomandate in cazul afectiunilor asociate glandei tiroide.
Impotriva stresului
Durerile de cap si stresul pot fi combatute cu un preparat sub forma de pasta de nuci. Amesteca foarte bine, pana se obtine o pasta, miezul a zece nuci verzi cu o lingura de miere si adauga apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant si combate stresul. Pentru ca efectul sa fie vizibil se recomanda sa urmezi acest tratament timp de patru saptamani.
Coaja, buna pentru stomac
In aceasta perioada, decojim nucile verzi si aruncam coaja, fara sa stim ca are efecte benefice asupra sanatatii. Coaja nucilor verzi este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Preparare: in 300 ml de apa adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite si lasa-le la macerat zece ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Combina apoi cele doua preparate si bea aproximativ un litru pe parcursul unei zile pentru a remedia problemele.
Trateaza reumatismul
Bogate in saruri de zinc, magneziu, fier, sulf, calciu si vitaminele A, B si E, nucile au o mare valoare energetica. Se recomanda consumul zilnic al miezului de la sase nuci, care se vor mastica foarte bine. Extern, cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.
Te ajuta sa slabesti
Nu sunt putine persoanele care sustin ca nucile ingrasa. In realitate, ele sunt bogate in grasimi si proteine, dar nu schimba metabolismul. De aceea, in cantitati moderate, nucile pot fi incluse in regimurile de slabire pentru ca asigura senzatia de satietate si stopeaza tendinta de a manca mai mult.
Atentie cum le consumi!
Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care sufera de hepatita, dar acestea trebuie sa consume cantitati mici. Nucile nu provoaca tulburari digestive daca sunt corect asociate. Nu manca niciodata nuci la o masa copioasa, de pranz sau cina. Se pot asocia cu cruditati, dar nu se recomanda combinarea cu fainoase, carne, amidon, produse de patiserie si dulciuri.
Citeste si Revista Felicia
Foto: appforhealth.com