DIETA PENTRU HIPOTIROIDIE nu se adresează doar persoanelor care suferă de hipotiroidie, ci tuturor persoanelor care vor să slăbească mult într-un mod sănătos.
Se știe că persoanele suferinde de hipotiroidism slăbesc foarte greu. Hipotiroidia este o disfuncție ce apare atunci când nu este secretată o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce duce la scăderea ratei metabolice și, implicit, la dificultatea de a menține o greutate stabilă și sănătoasă.
În cele mai multe cazuri, hipotiroidismul afectează femeile cu vârste de peste 50 de ani. Însă acesta se poate manifesta și la vârste mai tinere sau în rândul bărbaților.
Citește și: DIETA DE 13 ZILE, dieta anului 2018. Slăbești GARANTAT 10 kilograme în 13 zile
Cea mai frecventă cauză a acestei disfuncții este inflamația, care poate deteriora celulele glandei tiroide. Această afecțiune poate fi declanșată și de o reacție a sistemului imunitar, de o infecție virală sau de sarcină.
Dieta pentru hipotiroidie nu presupune înfometarea, ci se bazează pe combinarea alimentelor în așa fel încât să ți se activeze metabolismul. Trebuie însă să știi cum să eviți alimentele ce reduc activitatea tiroidei și să mărești consumul celor care sporesc activitatea tiroidei, precum cele bogate în iod.
Alimentele care sporesc activitatea tiroidei, bogate în iod, sunt:
Alge marine, fructe de mare, sare iodată, usturoi, roșii, spanac, fasole, mazare, porumb, floarea-soarelui, linte, mazăre, fasole, ovăz. Fructe și nuci: mango, măr, date, nucă de cocos, căpșuni, caise, nuci de Brazilia, ananas, alune, fistic, nuci de caju.
Condimente: sop, fenicul, iedera terestră, scorțișoară, ginseng, busuioc. Alimente care asigură tirozina, un aminoacid neesențial, dar foarte important în tratarea hipotiroidiei. Tirozina este obținută dintr-un alt aminoacid, fenilalanină, prezentă în pește, carne, migdale, semințe de dovleac și susan. Alimentele care oferă vitaminele A, B2, B3, B6: ouă, banane, migdale, castravete, castravete, mazăre, ierburi (scorțișoară, ginseng, busuioc, fenicul).
Meniul dietei pentru hipotiroidă este împărțit în cinci mese, iar în prima săptămână slăbiți între 2 și 4 kilograme.
Nu sunt permise alimente ce conțin zahăr, făinoase, alcool. Se reduce și cantitatea lactatelor. Valoarea energetică din dieta de zi cu zi nu trebuie să depășească 2100 kcal.
Citește și: De dieta. Cu ce se poate înlocui OUL în REȚETE
Meniu Dieta pentru hipotiroidie
Micul dejun: o mică bucată de hrișcă cu bytochkamy carne, ceașcă de ceai fragil.
Snack: brânză și un pahar de compot de prune neîndulcit.
Pranz: supa de morcovi, piure de cartofi cu carne fierte lor, compot de fructe.
Snack: chiftelutele de carne macră, ceai.
Cina: o salata de lumină, omletă fără gălbenuș, suc.
Gustare inainte de culcare: jeleu.
Citește și: DIETA care eliberează energia SEXUALĂ! Ce să mănânci ca să devii numărul unu la pat.
Micul dejun mai poate include și proteine (carne slabă, somon afumat sau ouă): sandwich de carne slabă sau somon, o bucată de fructe de sezon, o felie de carne slabă și 3 alune
Fructe și legume interzise în dieta pentru hipotiroism
Conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles și mai ales ridichile.
Nuci: castane și nuci. Acestea conțin, de asemenea, acizi caffeici și clorogeni.
Legume: boabe de soia, năut și arahide.
Cereale: mei, grâu.
Semințe:, nuci de pin, țelină, portocală, lamâie, morcov, avocado, prune, vinete, piersici.
Citește și: Slăbești 7 kg în 10 zile cu DIETA OSHAWA, dieta de purificare a yoghinilor
Studiul care demonstrează PERICOLELE poluării aerului asupra organismului nostru. Ce boli cumplite provoacă... Dieta minune te ajută să slăbești în doar patru zile!...