Astfel, cercetatorii de la Universitatea Cambridge au scanat creierele mai multor consumatori de cocaina, ca sa afle cine este mai predispus sa devina dependent de aceasta substanta stupefianta.
Potrivit aceleiasi surse, persoanele cu un lob frontal (responsabil cu autocontrolul) alungit prezinta un risc mai mic de a deveni dependente de cocaina. In schimb, cercetatorii au descoperit ca lobul frontal este mai redus decat media, in cazul dependentilor de cocaina, cauza probabila a formei fiind chiar consumul de cocaina.
Autorii studiului au mai observat ca cei cu lobul frontal mult mai dezvoltat consumau cocaina din placere, ocazional, dar nu erau dependenti si nici nu riscau sa devina. Tocmai excesul de materie cenusie din lobul frontal ii ajuta pe oameni sa fie mai rezistenti la efectele cocainei.
Sursa: dailymail.co.uk
Foto: arta-fumatului.blogspot.ro
Traieste Sanatos: Afla de la specialisti care este diferenta dintre alimentele bio si cele obisnuite... Observator Special: Specialistii in nutritie spulbera patru mituri fundamentale legate de alimentatie...