Obicei prost nr. 1: Pui platoul cu mancare pe masa
Obicei prost nr. 2: Dormi prea mult (sau prea putin)
Obicei prost nr. 3: Nu faci si altceva cand te uiti la televizor
Obicei prost nr. 4: Bei bauturi acidulate
Obicei prost nr. 5: Mananci cu imbucaturi mari
Cercetatorii germani au descoperit recent faptul ca imbucaturile mari si mestecatul in graba duc la ingrasare. In studiul facut pe aceasta tema, oamenii care au mestecat mai bine mancarea si au luat inghitituri mici din mancare au consumat cu 52% mai putina mancare decat ceilalti. Motivul: cand tii mancarea in gura mai mult timp si o gusti, transmiti creierului mesajul ca te saturi mai repede decat daca infuleci in graba si cu pofta.
Obicei prost nr. 6: Nu mananci suficienta grasime
Da, exact asa cum vezi! Nu e nevoie sa incerci pe pielea ta ca sa vezi rezultatele. Pur si simplu, elimina o parte din carbohidratii pe care ii mananci si inlocuieste-i cu produse avand grasime moderata la baza si vei vedea cum scapi de cateva kilograme rapid si iti scazi si nivelul glicemiei din sange, asa cum ne sfatuiesc cercetatorii de la Universitatea din Alabama Birmingham. Carbohidratii cresc rapid productia de insulina, care apoi scade la fel de repede, lasandu-te cu senzatie acuta de foame.
Consecinta: mananci mai mult decat e cazul. Alimentele pe baza de proteine care contin si grasime mentin satietatea mai multa vreme. Mai bine mananci pe painea prajita integrala putin unt decat gem; o bucata de carne decat cartofi; o cana de lapte semidegresat decat o bautura energizanta pentru sportivi.
Obicei prost nr. 7: Nu primesti cele mai bune informatii despre nutritie
Daca te inscrii la newslettere ce contin sfaturi si materiale relevante despre mentinerea greutatii sub control si a unei stari psihice bune, de multumire de sine, asta te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, arata un nou studiu. Cand cercetatorii din Canada au trimis saptamanal newslettere cu informatii despre diete, alimente sanatoase, exercitii, mentinerea conditiei fizice, la peste 1.000 de adulti care muncesc, s-a constatat ca acestia au inceput sa ia decizii mai inteligente cu privire la alimentatia lor si sa isi imbunatateasca conditia fizica. Cei ce nu au primit, nu si-au schimbat obiceiurile zilnice.
Explicatia consta in faptul ca, o data ce te conectezi la o asemenea sursa de informare, ramai cuplat mintal la acea stare, informatiile iti raman in creier si ele actioneaza latent ulterior in deciziile pe care le iei peste zi.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: Hepta