Antena Căutare

Tratament scolioză: Ce să faci dacă vrei să simţi mai bine

Scolioza, o boală care constă în deviația laterală a coloanei vertrebrale, în special în regiunea dorsală, poate fi tratată în mai multe moduri. Dacă suferi de scolioză, iată ce să faci dacă vrei să te simți mai bine.

Scolioza, o boală care constă în deviația laterală a coloanei vertrebrale, în special în regiunea dorsală, poate fi tratată în mai multe moduri. Dacă suferi de scolioză, iată ce să faci dacă vrei să te simți mai bine.

Poartă un corset

Corsetul reprezintă prima soluţie de tratament şi se utilizează doar dacă curbura spinală variază între 25 şi 40 de grade. Corsetul se foloseşte, de regulă, la persoanele care încă se află în proces de creştere. În principal, corsetul împiedică mărirea curburii spinale, dar nu vindecă afecţiunea. Există două tipuri de corsete - unele care strâng mai uşor şi unele care strâng mai tare. Medicul îi recomandă persoanei diagnosticate cu scolioză ce tip de corset să poarte, în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi sexul, vârsta şi nivelul curburii spinale. Unele corsete trebuie purtate peste 20 de ore într-o zi, în vreme ce altele necesită să fie purtate doar pe durata nopţii.

Foloseşte un fotoliu de masaj

O altă metodă de tratament a scoliozei implică utilizarea, periodică, a unui fotoliu de masaj modern. Beneficiile fotoliului de masaj în tratamentul scoliozei sunt următoarele: alungă insomniile, ameliorează circulația sângelui, contribuie la îmbunătățirea mobilității și relaxează. Dacă nu ai un fotoliu de masaj modern și suferi din cauza scoliozei, îți recomandăm să-ți cumperi, cât mai repede, un astfel de dispozitiv. Deși vei fi nevoit să faci o investiție importantă, îți garantăm că organismul tău o să-ți mulțumească dacă vei alege să cumperi un fotoliu de masaj de ultimă generație

Apelează la o intervenţie chirurgicală

Intervenția chirurgicală nu este de dorit, dar, din păcate, se poate ajunge la o astfel de soluție, când vine vorba de tratarea scoliozei. Opțiunea operației în tratamentul scoliozei este de luat în seamă când afecțiunea se află într-un stadiu avansat și poate să cauzeze probleme respiratorii sau de inimă. Scopul intervenției chirurgicale este stoparea evoluției curburii spinale. Din nefericire, în urma operației, coloana nu poate fi îndreptată în totalitate. Intervenția chirurgicală se desfășoară diferit, în funcție de tipul scoliozei și de vârsta pacientului.

Fă exerciții fizice

Exercițiile fizice ar putea să te ajute să treci mai ușor anumitor simptome asociate sclerozei multiple, cum ar fi durerile de spate. Înainte să te apuci de exerciții fizice, întreabă-l pe medicul care îți monitorizează evoluția scoliozei ce fel de activități ai putea să faci.

Încearcă să scapi de dureri

Durerile sunt o prezență constantă în viețile pacienților diagnosticați cu scolioză. Prin urmare, vei avea nevoie și de un plan de tratament pentru amelioarea durerilor, chiar dacă coloana ta va rămâne deformată.

Medicul Doina Hrehoreț, singura femeie chirurg din sud-estul Europei care face transplant de ficat... Ce se întâmplă cu creierul uman atunci când dormi mai puţin de 7 ore pe noapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x