Cartoful este o adevărată minune pentru organismul nostru! Sucul de cartofi este un elixir prețios, beneficiile acestuia fiind promovate de călugării budiști
Cartoful, remediu pentru boli grave
Sucul de cartofi este un remediu natural minunat pentru gastrită, una din bolile cel mai des întâlnite. Tot ce trebuie să faceți este să consumați o lingură de suc diluat în puțină apă, cu jumătate de oră înainte de masă.
În tratamentul ulcerului stomacal și duodenal, trebuie să consumați 50 ml de suc suc de cartofi pe stomacul gol, zilnic.
Sucul de cartofi este eficient în reducerea nivelului zahărului din sânge și poate combate bolile de plămâni.
Călugării budiști sunt de părere că 200 de ml de suc de cartofi consumat zilnic poate să vindece cancerul și alte afecțiuni mortale. În Japonia, oamenii de știință au făcut experimente pe șoareci și au stopat creșterea tumorilor cu ajutorul unei substanțe extrase din cartofi.
Recent, s-a demonstrat că sucul de cartofi întărește sistemul imunitar, combate migrenele și durerile menstruale. În plus, este recomandat în cazurile de oboseală cronică și extenuare. Coaja cartofului este un detoxifiant natural, sursă de numeroși nutrienți.
Cartoful este eficient și pentru îngrijirea pielii sensibile, lăsând pielea curată, strălucitoare, fără acnee sau puncte negre. Nu trebuie decât să dați prin răzătoare un cartof mic și să aplicați masca pe față. Vitamina C va hrăni pielea și va preveni procesul de îmbătrânire.
Ce substante conţine cartoful:
Vitamina B: Vitaminele multiple din complexul B lucrează împreună pentru a-ţi proteja pielea de riduri şi de leziunile provocate de expunerea la soare.
Aceste vitamine previn decolorarea pielii, uscarea buzelor şi dermatita seboreică, o infecţie inflamatorie care îi conferă pielii un aspect solzos şi umed.
Vitamina C: Vitală pentru bună sănătate a pielii, vitamina C echilibrează sinteza colagenului, o proteină structurală esenţială pentru sănătatea şi fermitatea pielii. Acţiunea antioxidantă a vitaminei C protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi, previne şi tratează arsurile solare, ajuta la vindecarea rănilor şi a acneei şi hidratează pielea uscată.
Fier: deficitul de fier duce la fragilizarea pielii şi face ca pielea să capete o coloraţie cenuşie. Ai grijă, aşadar, că alimentaţia ta zilnică să cuprindă cât mai multe alimente bogate în fier pentru a menţine strălucirea naturală a tenului.
Fosfor: Este necesar pentru creşterea, menţinerea şi repararea tuturor ţesuturilor şi celulelor din organism. Acest mineral este foarte important pentru regenerarea pielii şi menţinerea aspectului ei tânăr.
Calciu: Îmbătrânirea poate provoca pierderi masive de calciu la nivelul pielii, problema care poate degenera în boli dermatologice precum boala Darier, boala Hailey-Hailey, psoriazisul şi dermatita atopică. Calciul contribuie inclusiv la hidratarea pielii.
Potasiu: Potasiul este esenţial pentru construirea ţesutului conjunctiv, vindecarea leziunilor pielii, vindecarea acneei şi prevenirea îmbătrânii premature.
Cupru: Acesta menţine aspectul ferm al pielii prin încurajarea regenerării rezervelor de colagen şi elastina. De asemenea, promovează secreţia acidului hialuronic.