Antena Căutare

Vezi care sunt beneficiile germenilor de grau

Aproape orice afectiune poate fi ameliorata cu o cura de germeni de grau. Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, acestia fiind o sursa importanta de proteine, grasimi nesaturate, fibre, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E si K, fosfor, magneziu si zinc.

Germenii de grau se recomanda atat persoanelor suprasolicitate, cu o viata activa, cat si copiilor, pentru a-i proteja de raceala sau gripa. Cura cu germeni de grau ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejeaza muschii, aparatul circulator, plamanii si imbunatateste acuitatea vizuala. Totodata, aceasta cura este recomandata si in tratarea anemiei, a durerilor de cap, a insomniei, a asteniilor, nevrozelor si nevritelor.

Reduc colesterolul

Potrivit specialistilor, germenii de grau sunt pe locul doi in topul vegetalelor cu cel mai mare continut de fitosteroli, compusi cu o structura asemanatoare cu a colesterolului. Asadar, numai doua grame de germeni de grau pe zi reduc colesterolul cu aproximativ 10%, in doar doua saptamani.

Previn aparitia cancerului

Germenii de grau sunt o importanta sursa de fibre alimentare. Graul contine fibre solubile, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv, tratand in acelasi timp constipatia. In plus, o dieta bogata in fibre contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, la controlul diabetului de tip II, precum si la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Ne mentin frumusetea pielii

Fiind foarte bogati in antioxidanti, germenii de grau ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi, protejand astfel pielea impotriva imbatranirii premature. Totodata, germenii de grau au un efect pozitiv si asupra parului, acesta devenind stralucitor si matasos.

Intaresc imunitatea

Mai ales in sezonul rece, cura cu germeni de grau este indicata pentru intarirea imunitatii, atat la adulti, cat si la copii.

Detoxifiaza organismul

Germenii de grau previn anemia, elimina toxinele din organism si contribuie la imbunatatirea reflexelor corpului.

Durata curei si administrare

Se recomanda cura de trei sau patru saptamani. Efectele apar insa dupa doua sau trei luni in cazul afectiunilor usoare si dupa 6-12 luni in cazul afectiunilor grave. Doza terapeutica pentru adulti este de trei linguri pe zi, crescand apoi treptat, pana la sase linguri pe zi.

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi, in timp ce la copiii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi. In alimentatia celor mici, germenii de grau sunt eficienti si in tratarea intarzierilor de crestere. Administrarea germenilor de grau, proaspeti (obtinuti acasa) sau deshidratati (de la magazinele naturiste), se face dimineata, pe stomacul gol, in amestec cu miere de albine.

Uleiul din germeni de grau

Inclus in alimentatie sau cure, uleiul din germeni de grau aduce beneficii importante organismului. Acesta este nerafinat si constituie o sursa excelenta de vitamina E, un puternic antioxidant, care lupta impotriva radicalilor liberi. In plus, vitaminele A si D ajuta la asimilarea calciului in oase, precum si la un plus de energie si vitalitate in organism, iar proteinele si lecitina din compozitia acestuia au efecte benefice asupra memoriei. Totodata, uleiul obtinut din germeni de grau ajuta la mentinerea sanatatii inimii, dar si a pielii, la reducerea nivelului de colesterol, fiind si un aliat de nadejde in lupta impotriva imbatranirii.

Asadar, uleiul din germeni de grau este o adevarata „comoara", deoarece contine nenumarati nutrienti, precum calciu, fier, magneziu, potasiu si zinc, foarte importanti pentru mentinerea sanatatii organismului. Il poti adauga in sosuri, salate, se poate folosi si la coacerea unor alimente, dar nu trebuie folosit la prajeli, deoarece toti nutrientii pe care-i contine se distrug la temperaturi mari.

Doza zilnica - trei lingurite

Ca remediu natural in diverse afectiuni se recomanda doza zilnica de trei lingurite de ulei din germeni de grau. Poate fi amestecat cu suc, iaurt sau se poate adauga peste fulgi sau germeni de grau, la micul dejun. Se recomanda ca uleiul sa se pastreze la frigider, intr-un recipient opac si inchis etans, deoarece rancezeste foarte repede. Se va consuma in maximum sase luni de la deschiderea sticlei.

Citeste si Revista Felicia!

FOTO: hepta.ro

Studiu: Viata la oras duce la obezitate, depresie, infertilitate si chiar cancer!... Cancerul ovarian: Simptomele "asasinului tacut"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x