Antena Căutare

De ce este important să avem un tensiometru în orice locuință. Cum poți descoperi că suferi de hipertensiune

În ediția emisiunii Medicool din acest weekend, invitatul special, medicul cardiolog Ștefan Busnatu, a explicat importanța deținerii unui tensiometru. Iată cum te ajută aparatul și de ce ar trebui să existe în fiecare locuință!

colaj foto medicool Galerie
Importanța unui tensiometru în orice locuință, explicată de medicul cardiolog Ștefan Busnatu | Antena 1

Medicul Mihail Pautov a adus în discuția cu invitatul său, cardiologul Ștefan Busnatu, importanța unui tensiometru în locuința fiecaruia. „La 30 de ani, ar fi ideal ca orice persoană să primească, de ziua de naștere, un tensiometru”, a explicat gazda emisiunii.

Chiar dacă nu au existat antecedente cu problemele de inimă, aparatul este o necesitate. Motivele pentru care un tensiometru ar trebui să existe în orice casă și să fie folosit cu regularitate au fost explicate și de către medicul cardiolog.

Importanța unui tensiometru. Cum te ajută aparatul să depistezi eventualele probleme de sănătate

„Este foarte important să avem în vedere că în populația adultă, în România, cam o treime sunt suferinzi de hipertensiune. Acesta e un motiv care ne arată că e extrem de important să identificăm această patologie, pentru că, este bine să o găsim din timp pentru a iniția măsurile de terapie. Prin inițierea lor, trebuie să ne gândim că vom avea mai mulți ani sănătoși”, a declarat medicul Ștefan Busnatu.

Citește și: Top 5 băuturi pe care să le consumi dacă ai hipertensiune arterială

Ce se întâmplă după ce o persoană a fost diagnosticată cu hipertensiune

„Foate mulți oameni umblă cu ea fără să știe”, a punctat și medicul Mihail Pautov, referitor la hieprtensiune. Cei doi medici au avut la îndemână și un tensiometru de la Sendo.

„Când pacientul este identificat cu hipertensiune, în funcție de gradul de risc pe care îl are din punct de vedere cardiovascular, îl poziționez pe o direcție de terapie. Măsurile de prevenție primară și un stil de viață sănătos sunt primele care se inițiază. În funcție de câte de bine reușești să controlezi, cu ajutorul măsurilor, tensiunea pacientului, stabilești pe mai departe și necesitatea terapiei medicamentoase”, a mai explicat cardiologul Ștefan Busnatu.

Medicamentele pentru hipertensiune au rolul de a scădea tensiunea și de a o aduce la valori normale, cu scopul de a împiedica apariția efectelor adverse.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Medicool sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Ce trebuie să faci înainte de a consuma alcool Medicool sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Ce trebuie să faci înainte de a consuma alcool Sambata, 25.11.2023, 13:30
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 2 decembrie 2023. Roxana Blenche și Chef Alex Comerzan au gătit borș moldovenesc și clătite cu urdă și mărar
Hello Chef sezonul 6, 2 decembrie 2023. Roxana Blenche și Chef Alex Comerzan au gătit borș moldovenesc și clătite cu urdă și mărar Sambata, 02.12.2023, 15:00
MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

În episodul 14 al emisiunii MediCOOL de pe 25 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov a analizat atent și a prezentat care sunt efectele alcoolului asupra organismului.

Sambata, 25.11.2023, 17:00
MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

În episodul 13 al emisiunii MediCOOL de pe 18 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov, veterinarul Alexandru Buzdea și un invitat special au vorbit despre cum ne influențează animalele de companie durata de viață.

Sambata, 18.11.2023, 13:29
MediCOOL, sezonul 5, 11 noiembrie 2023. Ce înseamnă „a te trage curentul”. Medicul Mihail Pautov: „Nu este un mit românesc”

MediCOOL, sezonul 5, 11 noiembrie 2023. Ce înseamnă „a te trage curentul”. Medicul Mihail Pautov: „Nu este un mit românesc”

Deși mulți consideră că „a te trage curentul” este doar un mit românesc, medicul Mihail Pautov a explicat cum ne afectează, de fapt, frigul. Medicul Mihail Pautiov și invitații săi au vorbit despre mituri din online, în ediția MediCOOL de pe 11 noiembrie 2023.

Duminica, 12.11.2023, 15:56
MediCOOL, sezonul 5, 4 noiembrie 2023. Tot ce trebuie să știi despre consumul de lapte

MediCOOL, sezonul 5, 4 noiembrie 2023. Tot ce trebuie să știi despre consumul de lapte

În episodul unsprezece din sezonul 5 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov a vorbit despre efectele consumului de lapte, despre intoleranța la lactoză și despre cum poate fi combătută aceasta. Iată câteva sfaturi utile pentru a înțelege care sunt avantajele și dezavantajele consumului de lapte.

Luni, 06.11.2023, 13:42
Ultimele știri
x