Medicul Mihail Pautov a adus în discuția cu invitatul său, cardiologul Ștefan Busnatu, importanța unui tensiometru în locuința fiecaruia. „La 30 de ani, ar fi ideal ca orice persoană să primească, de ziua de naștere, un tensiometru”, a explicat gazda emisiunii.
Chiar dacă nu au existat antecedente cu problemele de inimă, aparatul este o necesitate. Motivele pentru care un tensiometru ar trebui să existe în orice casă și să fie folosit cu regularitate au fost explicate și de către medicul cardiolog.
Importanța unui tensiometru. Cum te ajută aparatul să depistezi eventualele probleme de sănătate
„Este foarte important să avem în vedere că în populația adultă, în România, cam o treime sunt suferinzi de hipertensiune. Acesta e un motiv care ne arată că e extrem de important să identificăm această patologie, pentru că, este bine să o găsim din timp pentru a iniția măsurile de terapie. Prin inițierea lor, trebuie să ne gândim că vom avea mai mulți ani sănătoși”, a declarat medicul Ștefan Busnatu.
Citește și: Top 5 băuturi pe care să le consumi dacă ai hipertensiune arterială
Ce se întâmplă după ce o persoană a fost diagnosticată cu hipertensiune
„Foate mulți oameni umblă cu ea fără să știe”, a punctat și medicul Mihail Pautov, referitor la hieprtensiune. Cei doi medici au avut la îndemână și un tensiometru de la Sendo.
„Când pacientul este identificat cu hipertensiune, în funcție de gradul de risc pe care îl are din punct de vedere cardiovascular, îl poziționez pe o direcție de terapie. Măsurile de prevenție primară și un stil de viață sănătos sunt primele care se inițiază. În funcție de câte de bine reușești să controlezi, cu ajutorul măsurilor, tensiunea pacientului, stabilești pe mai departe și necesitatea terapiei medicamentoase”, a mai explicat cardiologul Ștefan Busnatu.
Medicamentele pentru hipertensiune au rolul de a scădea tensiunea și de a o aduce la valori normale, cu scopul de a împiedica apariția efectelor adverse.