Prognoza Meteo, 19 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Luni, 19 aprilie 2021, vremea se va menține în general închisă, iar temperaturile sunt sub normalul acestei perioade a anului.

Luni, 19 aprilie 2021, vremea se va menține în general închisă, iar temperaturile sunt sub normalul acestei perioade

Profimedia

În sudul și sud-estul țării vor exista ploi moderat cantitativ. În restul teritoriului, cerul se va menține temporar noros și va ploua slab.

La munte vor apărea precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, mai consistent pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de sud-est și în zona montană înaltă, unde trecător va spulbera zăpada.

În București așteptăm ploi și o temperatură maximă de doar 12 grade Celsius. Zilele următoare aduc în continuare precipitații, dar și fenomene electrice. Marți maxima zilei se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar miercuri mercurul din termometre va urca la 18 grade Celsius.

Citeşte şi: Vremea 20 aprilie. Frig şi instabilitate atmosferică. Ploile vor avea şi caracter de aversă

Vremea în Maramureș

În Maramureș se anunță vreme variabilă, soarele își va face apariția pe cer și nu vor lipsi nici ploile. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius în Baia Mare, Satu Mare și Sighetu MM.

Vremea în Crișana

Meteorologii anunță un cer mai mult noros, iar razele soarelui vor putea fi văzute doar în nordul regiunii, acolo unde este posibil să plouă slab. Mercurul din termometre va urca până la 13 grade Celsius în Arad și 12 grade Celsius în Oradea.

Vremea în Banat

Norii vor predomina astăzi și în Banat, vor exista și condiții de ploaie în sudul regiunii, acolo unde se va arăta și soarele din când în când. Așadar, temperaturile nu vor depăși 12 grade Celsius în Reșița, 13 grade Celsius în Timișoara și 14 grade Celsius în Lugoj.

Vremea în Oltenia

În Oltenia cerul o să fie acoperit de nori și va ploua mai consistent în partea a doua a zilei. Maximele termice se vor încadra între 12 grade Celsius în Craiova și Drobeta, 13 grade Celsius în Slatina și Târgu-jiu, iar 14 grade Celsius în Rm Vâlcea.

Vremea în Transilvania

Nici în Transilvania soarele nu își va face apariția pe cer, care se va menține mai noros. Vor exista ploi slabe, dar și momente cu soare. Termometrele nu vor indica mai mult de 11 grade Celsius în M. Ciuc, 12 grade Celsius în Brașov, Sf. Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistrița și Zalău, 13 grade Celsius în Sibiu și Târgu-Mureș, 14 grade Celsius în Alba Iulia și 15 grade Celsius în Deva.

Vremea în Moldova

Cer acoperit se anunță astăzi și în Moldova, unde ploile vor apărea doar trecător, iar temperaturile vor atinge valori maxime de 12 grade Celsius în Suceava, 13 grade Celsius în Piatra Neamț, 14 grade Celsius în Vaslui, Bacău și Botoșani, 15 grade Celsius în Iași, Galați și Focșani.

Vremea în Dobrogea

Dobrogenii vor avea o zi de luni cu vânt slab, ploi și temperaturi scăzute. Așadar, se vor înregistra 11 grade Celsius în Sulina, 12 grade Celsius în Constanța, 15 grade Celsius în Tulcea și 16 grade Celsius în Cernavodă.

Vremea în Muntenia

În Muntenia vor predomina ploile, iar cantitățile mai însemnate se anunță în a doua parte a zilei. Temperaturile nu vor depăși 12 grade Celsius în București și Alexandria, 13 grade Celsius în Giurgiu, Târgoviște și Pitești, 14 grade Celsius în Ploiești și Buzău, 15 grade Celsius în Slobozia și 16 grade Celsius în Brăila, Călărași.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 13 grade

Oradea – 12 grade

Cluj-Napoca – 12 grade

Suceava – 12 grade

Iași – 15 grade

Brașov – 12 grade

Sibiu – 13 grade

Timișoara – 13 grade

Craiova – 12 grade

București – 12 grade

Galați – 15 grade

Constanța – 12 grade

Ultimele știri