Prognoza Meteo, 20 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Marți, 20 aprilie 2021, temperaurile se vor menține la fel de scăzute pentru această perioadă a anului, iar precipiațiile își vor face apariția în toată țara.

Marți, 20 aprilie 2021, temperaurile se vor menține la fel de scăzute pentru această perioadă a anului, iar precipiațiile își vor face apariția în toată țara

Profimedia

De anunță o nouă zi cu precipitații pe tot teritoriul României, cantiățile mai însemnate fiind în Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, zonele montane și Transilvania. Vor exista ploi însoțite și de fenomene electrice, iar în zonele montane la peste 1500 de m vom avea parte de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile mai cresc față de zilele precedente, dar sunt în continuare sub valorile specifice lunii aprilie.

În București se va menține un cer mai mult noros și va ploua, iar din când în când soarele își va face loc printre nori și ne va aduce o maximă de 13 grade Celsius. Mâine nu scăpăm de amenințarea ploilor, însă vremea ne aduce temperaturi în creștere și se vor înregistra 18 grade Celsiuis. Ziua de joi ne aduce vreme plăcută și cu cer variabil, iar maxima o să fie de 21 de grade Celsius.

Vremea în Maramureș

În Maramureș vremea este una variabilă, se anunță reprize de ploaie, însă vor exista și momente când soarele se va arăta printre nori. Temperaturile maxime vor ajunge la 14 grade Celsius în Baia Mare și Sighetu MM, 15 grade Celsius în Satu Mare.

Vremea în Crișana

În Crișana cerul se va menține mai mult noros și va ploua, dar nu vor lipsi și momentele cu soare. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius în Arad și Oradea.

Vremea în Banat

Bănățenii vor începe ziua cu câteva raze de soare, dar treptat se vor aduna norii și în cea de-a doua parte a zilei va ploua. Temperaturile nu vor depăși 12 grade Celsius în Reșița și 14 grade Celsius în Timișoara și Lugoj.

Vremea în Oltenia

În Oltenia se anunță o nouă zi cu cer mai mult noros, ploile vor apărea prin nord și sud-est , iar temperaturile mai cresc puțin și vor ajunge la 14 grade Celsius în Târgu-Jiu și Rm. Vâlcea, 15 grade Celsius în Slatina, Craiova și Drobeta.

Vremea în Transilvania

În Transilvania soare își va face apariția de la primele ore ale dimineții, însă norii vor acapara cerul și vor apărea ploile. Valorile termice vor atinge maxime de până la 10 grade Celsius în M. Ciuc, 11 grade Celsius în Sf. Gheorghe și Brașov, 12 grade Celsius în Sibiu, 13 grade Celsius în Cluj-Napoca și Bistrița, 14 grade Celsius în Târgu-Mures, Deva, Zalău și Alba Iulia.

Vremea în Moldova

Deși vor exista momente când se v arăta soarele, nu scăpăm de precipitații nici în Moldova. Mercurul din termometre va urca până la 12 grade Celsius în Suceava și Piatra Neamț, 14 grade Celsius în Galați, Vaslui, Botoșani și Bacău, iar 15 grade Celsius în Focșani și Iași.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogeam vom avea în continuare vreme rece pentru a doua decadă a lunii aprilie, iar ploile sunt nelipsite. Temperaturile nu vor depăși 12 grade Celsius în Sulina, 13 grade Celsius în Constanța, 14 grade Celsius în Cernavodă și Tulcea.

Vremea în Muntenia

În Muntenia va ploua în scurte repreize, dar și soarele va ieși din nori din când în când. Termometrele vor indica mai mult de 13 grade Celsius în Târgoviște, Pitești și București, 14 grade Celsius în Giurgiu, Alexandria, Călărași, Buzău, Slobozia și Ploiești, iar 15 grade în Brăila.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 14 grade

Oradea – 14 grade

Cluj-Napoca – 13 grade

Suceava – 12 grade

Iași – 15 grade

Brașov – 11 grade

Sibiu – 12 grade

Timișoara – 14 grade

Craiova – 15 grade

București – 13 grade

Galați – 14 grade

Constanța – 13 grade

Ultimele știri