Prognoza Meteo, 21 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Miercuri, 21 aprilie 2021, vremea se va încălzi ușor, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru luna aprilie, în majoritatea regiunilor.

Miercuri, 21 aprilie 2021, vremea se va încălzi ușor, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru luna aprilie, în majoritatea regiunilor

Profimedia

În nord-vestul țării înnorările vor fi persistente și va ploua, iar în restul teritoriului cerul se va menține variabil, însă exista posibilitatea să apară și precipitații spre seară.

La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat în aproape toată țara, însă în zonele montate vor apărea și mici intensificări.

În București ne vom bucura de vreme frumoasă în cea mai mare parte a zilei, dar spre seară sunt așteptate ploi însoțite de tunete și fulgere. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius. Mâine vom avea o zi asemănătoare, iar temperatura maximă va atinge 21 de grade Celsius. Vineri cerul va fi mai mult noros, iar termometrele vor indica la prânz doar 19 grade Celsius.

Citește și: Vremea 22 aprilie. Temperaturile sunt în ușoară creștere. Vântul va sufla slab şi moderat

Vremea în Maramureș

În Maramureș cerul va fi predominant înnorat și va ploua. Temperaturile maxime vor atinge 13 grade Celsius în Baia Mare și Sighetu MM, 16 grade Celsius în Satu Mare

Vremea în Crișana

Cerul va fi acoperit de nori și în Crișana, însă ploi mai însemnate cantitativ se vor semnala doar în nordul regiunii. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 16 grade Celsius în Arad și Oradea

Vremea în Banat

Nici Bănățenii nu vor scăpa de ploi astăzi, dar acestea nu vor fi foarte însemnate cantitativ. Temperaturile mai cresc puțin față de ieri, astfel că vom ajunge la valori maxime de 14 grade Celsius în Reșița și 16 grade Celsius în Timișoara și Lugoj.

Vremea în Oltenia

În Oltenia cerul va fi variabil, ploile semnalându-se doar izolat prin nordul regiunii. Temperaturile vor urca astăzi până la la 16 grade Celsius Rm. Vâlcea, 17 grade Celsius în Târgu-Jiu, Slatina, și Craiova, iar 18 grade Celsius în Drobeta.

Vremea în Transilvania

În Transilvania cerul va fi mai mult noros, va ploua în nord și nord-vestul regiunii, iar temperaturile nu vor depăși 12 grade Celsius în M. Ciuc, Sf. Gheorghe și Brașov, 13 grade Celsius în Sibiu, Cluj-Napoca și Bistrița, 14 grade Celsius în Zalău, 15 grade Celsius în Târgu-Mures, iar 16 grade Celsius în Deva și Alba Iulia.

Vremea în Moldova

Meteorologii anunță vreme frumoasă în prima parte a zilei, dar spre seară se vor aduna norii și sunt așteptate ploi. Temperaturile maxime se vor apropia de normalul perioadei, astfel că se vor înregistra 15 grade Celsius în Suceava și Piatra Neamț, 16 grade Celsius în Galați, 17 grade Celsius în Vaslui, Botoșani, Focșani și Bacău, iar 18 grade Celsius în Iași.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea cerul se va menține mai mult noros și sunt așteptate ploi slabe. Temperaturile maxime vor ajunge la 12 grade Celsius în Sulina, 15 grade Celsius în Constanța, 16 grade Celsius în Tulcea, iar 17 grade Celsius în Cernavodă.

Vremea în Muntenia

Meteorologii anunță vreme frumoasă în cea mai mare parte a zilei și în Muntenia, spre seară se vor aduna norii și sunt posibile averse însoțite de fenomene electrice. Termometrele vor indica valori maxime de până la 15 grade Celsius în Târgoviște, 16 grade Celsius Pitești, Ploiești și Buzău, 17 grade Celsius în Călărași, Brăila, Slobozia, 18 grade Celsius în București și Alexandria, iar 19 grade Celsius în Giurgiu.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 13 grade

Oradea – 16 grade

Cluj-Napoca – 13 grade

Suceava – 15 grade

Iași – 18 grade

Brașov – 12 grade

Sibiu – 13 grade

Timișoara – 16 grade

Craiova – 17 grade

București – 18 grade

Galați – 16 grade

Constanța – 15 grade

Ultimele știri