Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Prognoza meteo 30 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Chiar dacă începutul lunii  ianuarie a fost mai călduros decât ar fi normal în această perioadă, spre sfârșitul lunii, pe 30 ianuarie, vremea indică faptul că e iarnă în toată regula.

Prognoza meteo 30 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

Valul de frig care lovește România va aduce precipitații sub formă de ninsoare în întreg teritoriul, în special în zonele montane înalte.

În zone precum Muntenia, Moldova și Dobrogea ca continua să ningă, dar vor fi și precipitații mixte. După stratul de zăpadă depus în zilele anterioare, temperaturile ușor mai ridicate vor duce la topirea zăpezii pe timpul zilei și apariția poleiului. În regiunile depresionare meteorologii anunță ceață persistentă, în special pe timpul nopții.

Sâmbătă vor apărea precipitații preponderent sub formă de ploaie și mixte, cerul fiind preponderent noros pe întreg teritoriul. De asemena, în zona montană înaltă va ninge. În prima parte a zilei, izolat se va forma polei.

La munte, în special pe crestele montane înalte, vântul va continua să bată cu putere. Trecător, vântul va bate slab și moderat în restul teritoriilor țării. Meteorologii anunță că temperaturile înregistrate se încadrează între 3 – 10 grade Celsius, în timp ce minimele se situează între -4 – 6 grade Celsius.

Câte grade se vor înregistra în cele mai mari orașe din țară sâmbătă, 30 ianuarie

În capitală, cerul va fi mai mult noros, iar maxima zilei de sâmbătă nu va depăși 3 grade Celsius.

În Oradea, sâmbătă maxima va atinge 7 grade, în timp ce minima nu va depăși 3 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, dar vor fi și momente în care se va ivi soarele.

În Ploiești, maxima zilei va fi de 7 grade Celsius, iar minima va atinge -1 grad. Cerul va fi mai mult noros, cu posibilitatea de a vedea și soarele.

Ziua de sâmbătă aduce un cer închis pentru Galați, cu temperaturi maxime ce nu vor depăși 3 grade. În Brașov, meteorologii anunță o maximă de 5 grade, în timp ce minima nu va depăși -2 grade Celsius, iar cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei.

În Craiova, vremea va fi frumoasă, cu tendințe de încălzire, un cer senin și o maximă de 8 grade Celsius. Minima va fi de 1 grad Celsius pe timpul nopții.

La malul Mării Negre, în Constanța, temperatura maximă anunțată de meteorologi este de 7 grade, iar minima va atinge 2 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va bate slab.

În Moldova, la Iași, meteorologii anunță precipitații mixte și o maximă de 4 grade Celsius, în timp ce minima nu va depăși -2 grade. Timișorenii se vor bucura de vreme mai caldă, cu maxime ce vor urca mercurul din termometre până la 10 grade Celsius. Minima nu va depăși 3 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar soarele va anima atmosfera.

Ziua de sâmbătă aduce o vreme închisă, cu cer noros, pentru clujeni. Maxima va fi de 6 grade Celsius, în timp ce minima va atinge 0 grade.

Video