Prognoza Meteo, 5 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În weekend, vremea rămâne una capricioasă, cu ploi în majoritatea zonelor țării și un cer înnorat.

Prognoza Meteo, 5 iunie 2021

Profimedia

Temperaturile maxime înregistrate vor fi sub temperaturiile potrivite pentru această perioadă din an în multe dintre zonele țării.

După o săptămână ploioasă la nivelul întregii țări și câteva raze de soare vineri în unele regiuni, sâmbătă vremea ploioasă se instalează din nou.

Prognoza meteo 5 iunie 2021

Meteorologii anunță că vremea va rămâne instabilă, cu înnorări accentuate. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat și e posibil să plouă pe alocuri, fiind specifice ploile de vară, ce aduc și descărcări electrice.

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul se va înnora predominant în est și sud-est, dar și în zona montană. Pe timpul nopții temperaturile înregistrate vor fi cuprinse între 16 și 5 grade.

Valorile termice vor continua să fie mai mici decât cele specifice pentru data din calendar. Astfel, se vor înregistra maxime cuprinse între 20 și 28 grade, iar minimele, pe timpul nopții vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Perioadele cu averse vor fi în special seara, atunci când norii se vor aduna, vântul va sufla cu intensitate pe parcursul furtunilor de vară și aversele ar putea fi însemnate cantitativ. Pe timpul nopții, aversele vor predomina în special în partea de nord a țării și pe suprafețe mai mici în restul țării. În zona de sud-est, ploile vor avea caracter torențial, iar acest lucru va conduce la acumulări de apă.

Vremea în capitală

În București va predomina un cer înnorat, iar de dimineață meteorologii anunță ploi slabe. La primele ore ale zilei, temperaturile maxime vor varia între 12 și 14 grade.

Vremea la mare

Temperaturile maxime înregistrate vor fi sub cele normale potrivite pentru această perioadă. Vremea va fi în general frumoasă, iar maxima zilei se va încadra între 21 și 23 grade, în timp ce temperatura apei mării va varia între 15 și 17 grade Celsius.

Vremea la munte

Va ploua în special în Carpații Orientali, iar pe timp de noapte norii se vor înmulți, acoperind majoritatea zonelor montane. Astfel, se anunță averse la munte și posibile condiții de grindină. Pe arii izolat se pot înregistra cantități însemnate de apă din cauza ploilor abundente

Prognoza meteo 4 iunie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 22 de grade

Oradea – 26 de grade

Suceava – 21 grade

Cluj Napoca – 23 grade

Miercurea Ciuc – 21 grade

Iași – 24 de grade

Timișoara – 27 de grade

Sibiu – 23 grade

Brașov – 22 grade

Galați – 24 de grade

Craiova – 26 de grade

București – 25 de grade

Constanța – 23 grade

Ultimele știri