Prognoza Meteo, 8 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi vremea se menține ploioasă în mai multe zone ale țării, însă își vor face apariția și câteva raze de soare.

Astăzi vremea se menține ploioasă în mai multe zone ale țării

Profimedia

Astăzi, 8 aprilie 2021, vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade Celsius. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și local se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase din sud și est, iar în celelalte zone vor predomina ploile.

Citește și: Vremea 10 aprilie. Va fi rece afară, dar temperaturile urcă treptat

În partea de sud-est a teritoriului, izolat vor fi posibile descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări în mare parte din țară.

În București vor mai exista condiții de ploaie, dar nu sunt așteptate cantități însemnate. Soarele se va arăta și el din când în când, iar temperatura maximă este de 11 grade Celsius. Maine cerul se va menține noros, iar mercurul din termometre va urca la 13 grade Celsius. Sâmbăta se anunță soare și 16 grade Celsius la prânz, dar tot este frig pentru perioada în care ne aflăm.

Vremea în Maramureș

În Maramureș vom avea o nouă zi cu temperaturi mici și precipitații, chiar dacă soarele se va mai arăta din cânt în când. La prânz nu se anunță mai mult de 7 grade Celsius în Baia Mare și Sighetul Marmației, iar 8 grade Celsius în Satul Mare.

Vremea în Crișana

Nici pentru Crișana veștile nu sunt unele tocmai bune, cerul se va menține mai mult noros și sunt așteptate ploi, iar soarele o să fie destul de scump la vedere. Maxima zilei se va situa în jurul valori de 8 grade Celsius în Arad și Oradea.

Vremea în Banat

Ploile sunt așteptate astăzi și în Banat, chiar dacă vor fi și scurte momente cu soare. Maximele termice vor atinge 6 grade Celsius în Reșița și 9 grade Celsius în Timișoara și Lugoj.

Vremea în Oltenia

În Oltenia vremea o să fie mai bună astăzi. Soarele se va arăta printre nori, iar temperaurile rămân sub normalul acestei perioade. Așadar, se vor înregistra astăzi 11 grade Celsius în Târgu-Jiu, Craiova, Slatina și Rm.Vâlcea, dar și 12 grade Celsius în Drobeta.

Vremea în Transilvania

Pentru Transilvania meteorologii anunță în continuare precipitații, dar vor exista și momente scurte cu soare, iar temperaturile mai cresc puțin față de ieri. Astfel vom ajunge până la 3 grade Celsius în Miercurea Ciuc, 6 grade Celsius în Brașov, 7 grade Celsius în Zalău și Sibiu, 8-9 grade Celsius în Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Deva, iar 11 grade Celsius în Alba Iulia.

Vremea în Moldova

În Moldova vor exista ploi doar în jumătatea de vest a regiunii, iar în cealaltă jumătate soarele își va face simțită prezența pe parcursul zilei. Termometrele vor indica valori maxime de până la 8 grade Celsius în Suceava, 9 grade Celsius în Piatra-Neamț, 10 grade Celsius în Botoșani și Galați, 11 grade Celsius în Iași, Vaslui și Bacău, iar 12 grade Celsius în Focșani.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea se vor menține precipitațiile și nu scăpăm nici de vânt, iar temperaturile se menține destul de scăzute. Vom avea doar 8 grade Celsius în Sulina, 9 grade Celsius în Constanța, 10 grade Celsius în Cernavodă și 11 grade în Tulcea.

Vremea în Muntenia

În Muntenia mai sunt așteptat ploi slabe și astăzi, dar soarele va fi din ce în ce mai prezent. Valorile termice vor urca până la 9 grade Celsius în Pitești, 10 grade în Târgoviște, 11 grade în Ploiești, Buzău, Brăila, Slobozia, București și Alexandria, 12 grade Celsius în Călărași și 13 grade Celsius în Giurgiu.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 6 grade

Oradea – 8 grade

Cluj-Napoca – 8 grade

Suceava – 7 grade

Iași – 11 grade

Brașov – 6 grade

Sibiu – 7 grade

Timișoara – 9 grade

Craiova – 11 grade

București – 11 grade

Galați – 11 grade

Constanța – 9 grade

Ultimele știri