Prognoza Meteo, 9 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vineri, 9 aprilie 2021, se anunță vreme cu soare și mai liniștită, dar se vor păstra temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului.

Vineri, 9 aprilie 2021, se anunță vreme cu soare și mai liniștită

Profimedia

Temperaturile maxime vor ajunge până pe la 14 grade Celsius, iar cerul se va păstra înnorat pe parcursul zilei în Carpații de Curbură și zona Carpaților Meridionali, unde izolat va fulgui, precum și în regiunile sud-estice, unde vor fi posibile pe spații mici precipitații slabe, de scurtă durată, mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

Citește și: Vremea 10 aprilie. Va fi rece afară, dar temperaturile urcă treptat

În București cerul se va menține variabil spre senin și se vor înregistra 13 grade Celsius. Mâine vom avea soare și i maximă de 16 grade Celsius. Duminică ne vom bucura de soare și de temperaturi normale pentru luna aprilie, mercurul din termometre va urca la 16 grade Celsius.

La munte cerul se va păstra înnorat, iar temperaturile nu vor depăși -5 grade Celsius în Ceahlău, 2 grade Celsius în Predeal și Păltiniș, 1 grad în Sinaia.

Vremea în Maramureș

În Maramureș ziua de vineri aduce soare, însă temperaturile rămân destul de mici pentru această perioadă. Așadar, se vor înregistra doar 9 grade Celsius în Baia Mare și 10 grad Celsius în Satu Mare.

Vremea în Crișana

Soarele se va arăta astăzi și în Crișana, unde se va înregistra o maximă de 11 grade Celsius în Oradea și Arad.

Vremea în Banat

În Banat cerul se va menține senin, iar temperaturile vor ajunge până la 10 grade Celsius în Reșița și 11 grade Celsius în Timișoara și Lugoj.

Vremea în Oltenia

În Oltenia ne așteaptă o zi cu soare generos și temperaturi în creștere. La prânz se vor înregistra 11 grade Celsius în Rm. Vâlcea, 12 grade Celsius în Târgu-Jiu, Craiova și Slatina, iar 15 grade Celsius în Drobeta.

Vremea în Transilvania

Pentru Transilvania meteorologii anunță cer variabil în cea mai mare parte a zilei, dar spre seară este posibil să apară ceva ploi slabe, în special în centrul și estul regiunii. Maximele termice sunt în continuare cu mult sub normalul acestei perioade, astfel, nu vom avea mai mult de 7 grade Celsius în Brașov, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, 8 grade Celsius în Bistrița, 9 grade Celsius în Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Zalău, 11 grade Celsius în Deva și 12 grade Celsius în Alba Iulia.

Vremea în Moldova

De razele soarelui se vor bucura astăzi și locuitorii Moldovei, vor mai exista înnorări temporare și condiții de ploaie prin sudul și estul regiunii. Valorile termice vor atinge maximele de până la 11 grade Celsius în Suceava, Piatra-Neamț și Galați, 12 grade Celsius în Iași, Vaslui, Bacău și Botoșani, 14 grade Celsius în Focșani.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea vremea aduce vânt slab, cer variabil și temperaturi maxime ce se vor încadra între 9 garde Celsius în Constanța, Sulina, 11 grade Celsius în Cernavodă și 12 grade Celsius în Tulcea.

Vremea în Muntenia

Pentru Muntenia meteorologii anunță soare și temperaturi în ușoară creștere. Așadar, se vor înregistra astăzi 10 grade Celsius în Pitești și Târgoviște, 12 grade Celsius în Călărași, Giurgiu, Slobozia, Brăila, Alexandria, Ploiești și Buzău, dar și 13 grade Celsius în București.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 9 grade

Oradea – 11 grade

Cluj-Napoca – 10 grade

Suceava – 9 grade

Iași – 12 grade

Brașov – 7 grade

Sibiu – 9 grade

Timișoara – 11 grade

Craiova – 12 grade

București – 13 grade

Galați – 11 grade

Constanța – 9 grade

Ultimele știri