Bougatsa cu vanilie, este un desert grecesc, o plăcintă grecească ce se servește în special în nordul Greciei, în jurul orasului Salonic, dar care este atât de îndrăgită încât o regăsim chiar și în restaurantele noastre, de la malul mării și nu numai.
Bougatsa cu vanilie, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Ingrediente:Mai întâi pregătim crema de vanilie care trebuie să se răcească.
Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și s adaugă făina. Se pune vasul la foc mediu și se amestecă continuu în crema de vanilie până este fiartă și îngroșată ca o budincă.
După stingerea focului, se încorporează untul, amestecând până se topește și se omogenizează crema de vanilie.
Se așază o folie de prospețime peste cremă și se lasă la răcit.
Cum asamblăm și coacem delicioasa Bougatsa?Când crema de vanilie este răcită, asamblăm plăcinta. Luăm câte patru foi de plăcintă și le ungem între ele cu unt topit.
Așezăm la unul din capete un rând generos din crema de vanilie și rulăm foile de plăcintă peste acesta. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, unul lângă altul și cpacem plăcinta grecească Bougatsa pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Cât timp plăcinta este caldă, presărăm scorțișoară peste ea, apoi zahărul pudră.
Servim delicioasa plăcintă grecească Bougatsa alături de un fresh de portocale și acesta specific grecesc.
Spor și poftă bună!