Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Bucuria verii, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține păstăi de fasole, ceapă, roșii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Bucuria verii".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține păstăi de fasole, ceapă, roșii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Bucuria verii".

Este o rețetă de vară, o mâncare scăzută, rapidă, delicioasă, cu puține ingrediente, în care gusturile se combină natural, fără a fi fierte în apă.

Ingrediente:

  • 1 kg păstăi de fasole
  • 500 gr roșii bine coapte
  • ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 cepe
  • mărar verde și pătrunjel verde
  • sare după gust

Cum procedăm

Mai întâi preparăm un sos de roșii, scăzut.

Punem 1 lingură de ulei de măsline la încins și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Curățăm roșiile, le tocăm mărunt și le adăugăm în uleiul de măsline. Le lăsăm să fiarbă la foc încet, până se reduc la jumătate și rezultă un sos consistent. Nu uităm să adăugăm și puțină sare.

Păstăile de fasole se spală bine, se curăță de capete, se rup în bucăți mai mici, dacă sunt mari, apoi se adaugă în sosul de roșii.

Separat, în foarte puțin ulei de măsline se călesc 1-2 cepe tocate mărunt și se adaugă peste fasolea verde și sosul de roșii.

Se așază un capac peste vas și se lasă mâncarea de fasole verde cu roșii să fiarbă înăbușit. Spre final, se mai adaugă 2 căței de usturoi tocați rondele și se mai potrivește gustul cu sare.

După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată mărunt.

Este o garnitură de vară, care poate fi servită ca atare, sau cu friptura preferată.

Spor și poftă bună!

Video