Este o rețetă de vară, o mâncare scăzută, rapidă, delicioasă, cu puține ingrediente, în care gusturile se combină natural, fără a fi fierte în apă.
Ingrediente:Mai întâi preparăm un sos de roșii, scăzut.
Punem 1 lingură de ulei de măsline la încins și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Curățăm roșiile, le tocăm mărunt și le adăugăm în uleiul de măsline. Le lăsăm să fiarbă la foc încet, până se reduc la jumătate și rezultă un sos consistent. Nu uităm să adăugăm și puțină sare.
Păstăile de fasole se spală bine, se curăță de capete, se rup în bucăți mai mici, dacă sunt mari, apoi se adaugă în sosul de roșii.
Separat, în foarte puțin ulei de măsline se călesc 1-2 cepe tocate mărunt și se adaugă peste fasolea verde și sosul de roșii.
Se așază un capac peste vas și se lasă mâncarea de fasole verde cu roșii să fiarbă înăbușit. Spre final, se mai adaugă 2 căței de usturoi tocați rondele și se mai potrivește gustul cu sare.
După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată mărunt.
Este o garnitură de vară, care poate fi servită ca atare, sau cu friptura preferată.
Spor și poftă bună!