Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Gloria, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține ouă, făină, afine, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Gloria".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține ouă, făină, afine, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Gloria".

Gloria, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Ingrediente:


  • Pentru blat:
  • 10 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de unt topit
  • 10 linguri de făină
  • coaja de la 2 lămâi bio
  • 1 praf de sare
  • 400 gr afine
  • Pentru budinca de vanilie și de ciocolată:
  • 4 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 150 gr făină
  • 100 gr ciocolată
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie

Gloria, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Preparare

Pentru blatul de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se mixează spumă, mai întâi presărate cu puțină sare, apoi cu zahărul obținând o bezea foarte fermă.

Gălbenușurile se amestecă cu coaja de lămâie răzuită și cu untul topit și temperat, obținând o emulsie care se încorporează, treptat și ușor în bezeaua de albușuri.

La final se încorporează și făina, adăugată treptat.

Tava se tapetează cu ulei și făină și se întinde în ea 1/4 din compoziția de pandișpan. Restul compoziției se amestecă cu afinele și se adaugă în tavă.

Se coace minunatul pandișpan cu afine pentru 35-40 de minute la 180 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.

Pentru budinca de vanilie cu ciocolată, mai întâi se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă o cană de lapte rece și se încorporează făina. Se omogenizează, apoi se adaugă și restul de lapte.

Compoziția pentru budincă se transferă pe baie de aburi și se fierbe amestecând continuu până capătă consistență. Se ia apoi de pe foc și se împarte în două. Într-o parte se adaugă 200 gr de unt și vanilia, iar în cealaltă 50 gr de unt și 100 gr de ciocolată. Se amestecă ambele comboziții până la topirea untului și a ciocolatei și se lasă la răcit.

Când pandișpanul cu afine se răcește, se porționează și se decorează fiecare porție cu budinca de vanilie și cea de ciocolată.

Este un desert de vară absolut delicios!

Video