Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Pate tartinabil de somon cu caju și prune afumate, dar și alte ingrediente delicioase care ne vor răsfăța papilele.
Ingrediente pentru rețeta Pate tartinabil de somon cu caju și prune afumate
250 gr file de somon, proaspăt 250 gr file de somon afumat 200 gr cremă din lapte de soia 1-2 linguri pastă de ardei iuți 50 gr alune 50 gr prune uscate 3-4 castraveciori acri 2-3 fire de ceapă verde piper zeamă de lămâie sareMod de preparare pentru rețeta Pate tartinabil de somon cu caju și prune afumate
Fileul de somon proaspăt se stropește cu zeamă de lămâie și se presară cu sare, apoi se prepară la cuptor, pentru 15 minute. Se lasă la temperat și se rupe în bucăți mici. Se amestecă cu somonul afumat, rupt tot în bucăți mici.
Prunele uscate, castraveciorii murați, ceapa și alunele se taie în bucăți mici și se amestecă cu cele două tipuri de somon. Se adaugă crema din lapte de soia și pastă de ardei iuți, apoi se potrivește gustul cu sare și piper, proaspăt măcinat.
Se servește deliciosul pate tartinabil de somon cu caju și prune, pe pâine prăjită.
Poftă bună!