Prăjitura moțată este de fapt un pandișpan mai deosebit, cu multe căpșuni proaspete, românești.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură moțată:
Cum preparăm rețeta de Prăjitură moțată
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă clasică de pandișpan.
Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se va obține o bezea fermă și cristalină.
Gălbenușurile, de asemeni se presară cu puțină sare și se mixează cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, până devin spumoase. Apoi se adaugă untul topit și temperat, se omogenizează compoziția și se încorporează în ea, bezeaua de labușuri.
La final, se încorporează și făina.
Compoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. Se înfig căpșuni în ea, din loc în loc.
Blatul de pandișpan cu căpșuni se coace pentru 30 de minute la 170 de grade.
Se lasă la răcit, se decorează cu frișcă bătută și căpșuni și se mai dă la rece pentru o oră, inainte de a o porționa.
Sfatul lui Vlăduț este ca la prepararea oricărui pandișpan cu fructe zemoase, să se tapeteze tava la bază cu biscuiți sfărâmați. Aceștia vor absorbi sucul lăsat de fructe, în timpul tratamentului termic.