Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține pastăi, caise, morcov, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ciorbă de păstăi cu caise".
Rețeta Ciorbă de păstăi cu caise - Ingrediente:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Ciorbă de păstăi cu caise
Punem o oală cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm puțină sare și amestecăm până se topește.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o adăugăm în apa care fierbe.
Curățăm morcovii, îi tocăm cuburi și îi adăugăm în vas, la 1-2 minute după ceapă.
Păstăile de fasole galbenă le curățăm de capete, le spălăm bine și le rupem în bucăți mai mici. Le adăugăm în vasul de pe foc și le lăsăm să fiarbă ușor al dente.
Opărim roșiile, le tăiem în sferturi și le adăugăm în ciorbă, atunci când păstăile încep să se pătrundă. Adăugăm și caisele tăiate în sferturi, sau jumătăți și mai lăsăm ciorba pe foc 5-6 minute, timp în care îi potrivim gustul cu cele necesare: sare, piper, zeamă de lămâie. Tot în acest timp adăugăm și mărarul verde, tocat mărunt.
Pentru ca ingredientele din ciorba de păstăi cu caise să-și păstreze gustul și proprietățile nu trebuie să le fierbem foarte mult.Tumpul alocat acestei ciorbe de păstăi cu caise nu va depăși 30 de minute.
Ciorba de păstăi cu caise este delicioasă, atât servită fierbinte, presărată cu leuștean, cât și rece de la frigider. Iar dacă o mai servim și cu tartine cu urdă, deliciul este maxim.
Este o ciorbă ce are mare succes în zona de sud a țării.
Spor și poftă bună!