Combinația de vinete cu tahini este una extrem de delicioasă, mai ales că se adaugă și puțin usturoi și zeamă de lămâie!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Baba Ganoush: vinete pastă de susan (tahini) zeamă de lămâie ulei de măsline susan usturoi sare și piper Pentru servit: felii de pâine prăjite și aromate cu usturoi Cum preparăm Rețeta Baba GanoushVinetele se coc pe grătar sau la cuptor ca și pentru rețeta clasică de salată de vinete. Apoi, se presară cu sare mare și se lasă la odihnit, după care se curăță și se lasă la scurs.
Vinetele se toacă mai grosier și se adaugă într-o salatieră.
Peste vinete, se adaugă puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie și se amestecă ușor.
Se adaugă pastă de susan, cu măsură pentru că gustul acesteia este pregnant.
Se potrivește gustul cu sare și piper, dar și cu usturoiul răzuit.
Pentru această salată de vinete Baba Ganouch, cantitățile ingredientelor ni le potrivim după propiul gust. Predominante vor fi, bineînțeles, vinetele coapte. Apoi vom pune câte puțin din celelalte ingrediente, până obținem gustul optim.
Servim salata de vinete baba Ganouch cu felii de pâine prăjită și aromatizată cu usturoi, sau ce condimente dorim. Mai presărăm pe deasupra și puține semințe de susan, trase ușor la tigaie și deliciul va fi maxim.
Spor și poftă bună!