Combinația de dovlecei cu maioneză și iaurt este delicioasă și răcoritoare, iar usturoiul și mărarul dau o savoare aparte și un plus de prospețime.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Salată de dovlecei:
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de salată de dovlecei:
Spălăm bine dovleceii și îi dăm pe răzătoarea mare. Îi punem într-o tigaie antiaderentă, adâncă, îi presărăm cu sare și puțin bicarbonat și îi lăsăm să fiarbă, sub capac, la foc încet până se pătrund ușor și își lasă sucul în tigaie.
Nu se fierb foarte mult, 5 minute maxim, pentru a nu se transforma în piure. Se transferă răzătura de dovlecei într-o sită și se lasă la scurs până se răcesc.
Apoi, se amestecă, după gust, cu maioneză și iaurt, punând din fiecare câte puțin până ajungem la gustul optim.
Adăugăm la final 1-2 căței de usturoi, răzuiți și mărarul verde, tocat.
Pentru servit, pregătim sparanghelul verde în modul clasic, adică îl fierbem pentru 5 minute în apă cu puțin unt, zeamă de lămâie, sare și piper și îl scoatem în apă rece, cu gheață.
Semințele de dovleac curățate se umezesc cu puțină apă, se amestecă cu scorțișoară și sare și se împrăștie într-o tavă. Se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
Salata de dovlecei se servește cu felii de pâine prăjite, decorată cu semințele aromate cu scorțișoară, alături de sparanghelul verde.
O altă metodă de a prepara această rețetă de salată de dovlecei este prin a fierbe dovleceii curățați de miezul cu semințe, apoi a-i pasa și a-i amesteca, după răcire, cu iaurt și maioneză.
Spor și poftă bună!