Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani. Spumă de căpșuni, un preparat absolut delicios

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un desert pe bază de căpșuni, bezea de albușuri elvețiană, dar şi alte ingrediente delicioase și anume: rețeta " Spumă de căpșuni".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un desert pe bază de căpșuni, bezea de albușuri elvețiană, dar şi alte ingrediente delicioase și anume: rețeta " Spumă de căpșuni".

Putem prepara spuma de căpșuni în trei moduri, folosind trei tipuri de bezea: bezea franțuzeazcă, bezea italiană și bezea elvețiană.

Vlăduț a preparat de această dată bezea elvețiană, acea bezea în care albușurile se bat pe baie de aburi pentru a fi ușor gătite.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Spumă de căpșuni:

  • 100 gr albuș de ou
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 5 gr gelatină
  • 2 linguri de apă
  • 250 gr căpșuni

Cum procedăm pentru a prepara rețeta Spumă de căpșuni

Se pune un vas cu apă pe foc, iar deasupra lui, fără a atinge apa, se pune un alt vas cu albușurile.

Se mixează albușurile presărate cu sare, deasupra apei care fierbe, până devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează intens până se obține o bezea fermă.

Gelatina se hidratează în puțină apă, se diluează și se amestecă cu bezeaua de albușuri fierbinte. Se lasă bezeaua să se tempereze.

O parte din căpșuni se trec prin blender, iar o parte se taie în cuburi și se adaugă încorporează ambele variante în bezeaua de albușuri, realizând astfel o spumă de căpșuni delicioasă și frumos colorată.

Se toarnă spuma de căpșuni în cupe și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a fi servită.

Spor și poftă bună!

Video