Este o nebunie această dulceață de vișine cu ciocolată neagră, doar gândiți-vă la niște clătite umplute cu ea!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Dulceață de vișine cu ciocolată neagră:
Cum preparăm interesanta Rețetă de Dulceață de vișine cu ciocolată neagră?
Recomandat ar fi ca vișinele să fie amestecate cu zahărul, de cu seară și păstrate la rece, sau cu cel puțin 2 ore înainte de a fierbe dulceața.
În acest mod, nu mai avem nevoie de apă pentru a fierbe siropul, pentru că vișinile vor lăsa propiul sirop aromat și delicios.
A doua zi, punem vasul cu vișinile la foc, adăugăm și zeama de lămâie și fierbem dulceața la foc mic, aproximativ 20-30 de minute.
Nu uităm pe parcursul fierberii să înlăturăm spuma care se formează.
La finalul fierberii dulceței de vișine, adăugăm ciocolata răzuită, și, opțional, puțin lichior de vișine.
De menționat că dacă doriți ca fructele să-și păstreze forma și să rămână ferme, puteți folosi zahăr mărgăritar gelifiant! Cu acest tip de zahăr dulceața va fi gata în patru minute.
Punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm imediat capacele și le învelim în pături pentru a se răci lent.
Mmmm, ce bune sunt clătitele umplute cu o așa dulceață de vișine cu ciocolată neagră!