Vlăduț, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, ne recomandă o rețetă de ficăței la cuptor, condimentați cu oregano, denumită ”Ficatei fermecati".
Rețeta Ficăței fermecați - Ingrediente
1 kg ficăței de pui sare și piper oregano boia de ardei 3-4 căței de usturoi 1 l lapte Pentru garnitură: 500 g cartofi noi 250 g cremă de smântână 2-3 căței de usturoi 800 g aluat foietaj gălbenuș de ouRețeta Ficăței fermecați - Mod de preparare
Ficățeii se țin în lapte 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se dau la cuptor la temperatură medie până se rumenesc.
Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează odată, lăsând margini de 2 cm. Din rondelele întregi de aluat și cele cu gaură se realizează niște coșulețe( renumitele Vol au Vent) care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc.
Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat.
Cu ajutorul unui posh se umlu coșulețele de foietaj cu piureul de cartofi, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui.