Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine vinete, ardei gras, ceapă, usturoi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Papouzaki "
Ingrediente pentru rețeta Papouzaki:
Mod de preparare pentru rețeta Papouzaki
Vinetele se spală, se îndepărtează câte un capac de la ele și se scobesc de pulpa din interior, lăsând pereții groși se 5-6 mm. Miezul vinetelor se taie cubulețe care se trec prin făină și se prăjesc în baie de ulei, la foc iute.
Restul ingredientelor, spălate, curățate și tocate, se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu puțin usturoi. l final se adaugă și caperele și alunele caju. Se amestecă cu vinetele prăjite, se asezonează cu sare, piper și busuioc, iar cu acest amestec se vor umple cupele de vinete.
Vinetele umplute astfel se dau la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade, iar, opțional, se poate presăra deasupra lor brânză de capră.