Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține spaghete, iaurt, castraveți, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Spaghete în stil grecesc".
Ce ne trebuie pentru Rețeta Spaghete în stil grecesc:Pastele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice, sau instrucțiunilor de pe pachet.
Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de deliciosul și răcorosul sos grecesc de iaurt cu castraveți.
Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt.
Adăugăm și brânza telemea tot dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt și omogenizăm compoziția.
Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.
Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill.
Pastele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece.
Se servesc pastele amestecate cu deliciosul și răcorosul sos de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.
Este un preparat rece, bun de servit într-o zi călduroasă de vară.