Mâine se împlinesc opt ani de când Răzvan şi Dani ne fac dimineţile speciale. Opt ani de când spun „Neatza”, cum altfel decât la ora 8 fix
S-au mutat cu totul într-un mall, timp de o săptămână, în scopuri caritabile, au transmis de la mare, dar şi de pe pârtia de schi, au spus „bună dimineatza” din cele mai spectaculoase decoruri, au sărbătorit Revelionul în zorii zilei, în prima ediţie „Neatza” din an, iar Vladutz a pregătit cele mai bune preparate.
În 2011, la aniversarea a trei ani de emisie, bucătarul nostru a preparat un tort cum rar ţi-e dat să guşti. Tortul "Răzvan şi Dani", o combinaţie de zile mari.
De ce aveţi nevoie:
Pentru blat:
6 ouă
8 linguri zahăr
4 linguri faina
2 linguri cacao
Un praf sare
Pentru crema neagră:
400 g ciocolată amăruie
400 ml frişcă lichidă
250 g vişine
10 g gelatină
Pentru crema albă:
400 g ciocolată albă
400 ml frişcă lichidă
200 g bezele
100 g nuci caramelizate 10 g gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se presara puţină sare peste ele.
Se mixează albuşurile spumă, se adăugă gălbenuşurile, apoi faina cernută împreună cu cacaua.
Se coace blatul în tavă de la aragaz tapetata cu hârtie de copt, pentru 30 de minute la 180 de grade, apoi se lasă la temperat.
Pentru crema neagră, se topeşte ciocolată în frişcă lichidă încălzită, dar fără a da în clocot, apoi se lasă la răcit şi se mixează până se obţine o cremă spumoasă.
Se adăugă vişinile şi gelatina hidratată în puţină apă şi topită şi se întinde crema peste blatul răcit şi opţional, însiropat cu un sirop nu foarte dulce.
Se dă tortul la rece pentru 15 minute.
Pentru crema albă, se procedează ca şi la crema neagră, însă în loc de vişine se adăugă în crema bezele sfărâmate.
Se întinde crema albă peste cea neagră şi se ornează cu nuci caramelizate.
Se dă din nou tortul la rece pentru o oră, apoi se poate porţiona. URMĂRIŢI CLIPUL CU REŢETA AICI!