Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Cotlet inimos - Cotlet de porc cu garnitură delicioasă de orz, cu care ne putem delecta familia la masa de prânz.
Ingrediente pentru rețeta Cotlet inimos - Cotlet de porc cu garnitură
Mod de preparare pentru rețeta Cotlet inimos - Cotlet de porc cu garnitură
Mai întâi se pune ceapa, tocată, la călit, în ulei de măsline. Se adaugă ghebele undite în apă clocotite, scurse și tocate, apoi țelina, de asemeni, tocată. Se amestecă toate ingredientele până se pătrund, apoi se adaugă ardeii copți și tocați și orzul spălat bine în 3-4 ape.
Apoi, se adaugă, treptat, supa de legume fierbinte, sau orice supă. Se amestecă periodic ingredientele pentru a nu se lipi orezul și se asezonează cu sare, piper și cimbru.
Cotletul de porc, porționat, se prepară în modul clasic, la cuptor.
Se servește deliciosul cotlet inimos cu garnitura de orz și salata preferată.