Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție o rețetă de sezon foarte gustoasă: Coaste cu sos de prune și garnitură din porumb.
Ingrediente pentru rețeta Coaste cu sos de prune și garnitură din porumb
Mod de preparare pentru rețeta Coaste cu sos de prune și garnitură din porumb
Mai întâi se prepară sosul de prune. Se sparg prunele coapte și se pun într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul. Se lasă să fiarbă până se pătrund și se formează sirop, dar nu se fierb mult ca dulceața.
Coastele de porc se curăță de tendoane, apoi se ung cu ulei, puțin sirop de la prune și puțin ardei iute și se presară puțină sare. Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o oră și 30 de minute acoperite cu folie de aluminiu. Apoi se mai lasă o perioadă și descoperite, să se rumenească bine.
Porumbul se coace la cuptor, apoi se unge cu unt și se presară cu sare.
Se servesc delicioasele coaste cu sos de prune și sos barbeque, alături de porumbul copt și prunele proaspete.
Să vă fie de folos!