Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă de Plăcinte siciliene cu brânză și măsline, dar și alte ingrediente gustoase.
Ingrediente pentru rețeta de Plăcinte siciliene cu brânză și măsline
Mod de preparare pentru rețeta de Plăcinte siciliene cu brânză și măsline
Se cerne făina într-un vas, se adaugă la mijlocul eu drojdia diluată cu zahărul și puțină apă și se lasă la hidratat. Apoi se amestecă cu făina, restul de apă caldă, ulei și sare și se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit. Se împarte aluatul în mai multe bucăți care se întind sub formă de discuri. Se așază peste jumătate din discuri amestec de brânzeturi cu măsline tocate mărunt și cuburi de roșii, precum și usturoi răzuit și busuioc. Se acoperă cu celelalte discuri de aluat și se presează marginile lipindu-le cu ou bătut.
Se prăjesc delicioasele Plăcinte siciliene cu brânză și măsline, în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie absorbante și se presară peste ele oregano uscat și cimbru.
Se servesc atât calde cât și reci.