Este o rețetă de friptură înăbușită la tigaie, servită cu sos de leuștean și legume coapte la cuptor.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de vită cu sos de leuștean: 1 kg carne de vită, împănată cu grăsime sare și piper puțin ulei 400 ml smântână dulce 4-5 lujeri de leuștean 1 ceapă Pentru garnitură: 500 gr cartofi roșii 500 gr morcovi 1 țelină 4-5 buc. ardei gras Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Friptură de vită cu sos de leușteanCarnea de vită se asezonează cu sare și piper, apoi se rumenește pe toate părțile, în tigaia încinsă cu puțin ulei.
Se adaugă o ceapă tocată mărunt, lujerii de leuștean și se completează cu apă cât să se acopere. Se așază un capac peste tigaie și se lasă carnea de vită să se înăbușe timp de 2 ore și 30 de minute, la foc mic spre mediu.
După ce carnea este preparată, se scurge sosul, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu smântâna dulce. Se mai asezonează cu cele necesare și se glazurează friptura cu el, în timpul servirii.
Pentru garnitură, legumele se pregătesc la cuptor.