Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine aripioare de pui, cartofi dulci, iaurt, maioneză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Aripioare rusești”.
Ingrediente pentru rețeta Aripioare rusești cu un sos excelent și cartofi dulci
Mod de preparare pentru rețeta Aripioare rusești cu un sos excelent și cartofi dulci
Aripioarele se condimentează cu sare, piper, chimen și boia și se țin la frigider câteva ore, chiar e seara până dimineața.
A doua zi se prepară la cuptor într-o tavă unsă cu ulei până se rumenesc.
Cartofii dulci se prepară tot la cuptor asezonați cu sare și piper.
Pentru sosul rusesc se amestecă maioneza cu muștarul și iaurtul și se adaugă castraveciorii acri tocați mărunt și scurși, ceapa verde tocată mărunt, mărarul tocat mărunt. Se asezonează gustul cu oțet și puțin ardei iute.
Tot din bucătăria lui Vlăduț puteți încerca și Rețeta Aripioare thailandeze, sau Rețeta Aripioare americane.