Întrucât, în această perioadă de post, nutriționiștii ne recomandă să ne hrănim cât mai sănătos, cu preparare bogate în nutrienți și cu ingrediente cât mai proaspete, Vlăduț s-a gândit să prepare un altfel de gulaș, unul de ciuperci cu carnitură de cartofi dulci.
Ce ne trebuie pentru rețeta Gulaș de ciuperci cu garnitură de cartofi dulci:
Mod de preparare pentru rețeta Gulaș de ciuperci cu garnitură de cartofi dulci
Pentru început, se toacă prazul rondele și se călește în puțin ulei. Se adaugă ciupercile feliate și se lasă să se pătrundă ușor, amestecându-le printre rondelele de praz.
Apoi, totul se stinge cu vin alb și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Se adaugă pasta de ardei și chimenul și se potrivește gustul gulașului de ciuperci cu sare și piper.
Cartofii se spală bine, se taie în jumătăți, se stropesc cu puțin ulei și se condimentează cu sare și piper. Se dau la cuptor pe hârtie de copt, la temperatură mare pentru 30-35 de minute. Aceștia vor fi serviți ca și garnitură la gulașul de ciuperci.
Iată că celebra Rețetă de gulaș unguresc se poate adapta și pentru post, fără carne și fără smântână.
Spor și poftă bună!