Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine orez, carne de pui, ardei, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Pilaf sârbesc cu pui”.
Rețeta pilaf sârbesc cu pui - Ingrediente:
Cum preparăm delicioasa rețetă de pilaf sârbesc cu pui?
Puiul se masează cu ulei de măsline, atât pe exterior, cât și pe sub pielea de pe piept, introducând ușor degetele și se presară cu condimente pentru pui și boia de ardei. Se prepară la cuptor până se rumenește frumos, la foc mediu.
Pentru a prepara orez sârbesc, se călesc în ulei de măsline ceapa tocată solzișori împreună cu un cățel de usturoi strivit. Când ceapa își schimbă culoarea, se adagă mult ardei gras, tocal julien, iar peste câteva minute, se adaugă orezul clătit bine și scurs.
Se amestecă ușor să se călească și orezul, apoi se adaugă supă de pui fierbinte, în proporție de 3:1 față de orez. Se lasă să fiarbă orezul sârbesc la foc domol, până absoarbe toată supa și se hidratează bine. Se asezonează cu sare și piper.
Deliciosul rez sârbesc se servește cu puiul frumos rumenit, alături de salata preferată.