Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pentru că este vineri, a pregătit o delicioasă rețetă de Plăcintă cu iaurt, pe care orice gurmand o va îndrăgi de la prima degustare.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de Plăcintă cu iaurt:
Mod de preparare pentru rețeta Plăcintă cu iaurt
Ouăle se amestecă bine cu sarea și zahărul, până la dizolvarea ingredientelor solide. Se adaugă coaja rasă de la 2 lămâi și sucul de la una, apoi iaurtul și se omogenizează bine totul.
Se unge tava cu ulei și se așază la baza ei trei foi de plăcintă unse între ele cu ulei. Se toarnă jumătate din cantitatea de umplutură, apoi se așază alte două foi unse cu ulei. Se toarnă cealaltă jumătate de umplutură, iar deasupra se așază ultimele foi de plăcintă, unse cu ulei.
Păcinta cu iaurt se coace la 170-180 de grade pentru 35-40 de minute.
Se servește cu fructe de pădure.
Vedeți și rețeta Plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure.