Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine carne, sfeclă roșie, hreanmere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Salata Șefului".
Ingrediente pentru rețeta Salata șefului
Mod de preparare pentru rețeta Salata Șefului
Rasolul de vită se fierbe în apă cu sare, iar când este gata se transferă într-un vas cu apă rece cu gheață. Se va tăia în cubulețe.
Peste cubulețele de carne se adaugă cubulețe de sfeclă fiară, cubulețe de mere decojițe, apoi țelina tocată mărunt.
Dressingul se prepară din maioneză și pastă de hrean și se amestecă cu ingredientele din salatieră.
Salata șefului se decorează cu puțină ceapă verde și se servește cu chipsuri de parmezan preparate pe câte 2 grisine. Se așază grupuri de câte 2 grisine pe hârtie de copt, se rade parmezan peste ele și pe lângă ele și se dau la cuptor, la 200 de grade pentru 3-4 minute. Se lasă să se tempereze, apoi se desfac ușor de pe hârtia de copt.
Sfatul lui Vlăduț este ca ingredientele pentru salată să fie ținute o perioadă la frigider pentru a se tăia mai bine, iar proporția între carne și sfecla roșie să fie de 1:3.
Să vă fie de folos!
Din categoria rețetelor de salată cu sfeclă roșie puteți încerca și rețeta Salată ”Sfecla veselă”, sau rețeta Salată de orz cu sfeclă roșie.