Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit azi o rețetă: Smochine umplute, adică mici antreuri, sau startere pe bază de smochine cu brânzeturi, simple și delicioase.
Ingrediente pentru rețeta Smochine umplute
Mod de preparare pentru rețeta Smochine umplute
Smochinele bine spălate și uscate se crestează la vârf în formă de cruce, iar acolo se vor pune mici bucăți de brânză și câte o frunză de busuioc. Brănzeturile se vor pune separat în câte o smochină, pentru diversitate de gusturi.
La bază se înfășoară în felii subțiri de prosciutto și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 4-5 minute, atât cât să se gratineze la interior cu brânzeturile și a se rumeni feliile de prosciutto.
Se servesc cu dulceață de ardei iute și felii de pâine prăjită.
Poftă bună!