Antena Căutare

Epilepsia, o afecțiune extrem de frecventă la copii. Actrița Dorina Chiriac: „Sunt mama unui copil cu epilepsie”

26 martie este Ziua Mondială a Epilepsiei. Invitată la „Neatza”, actrița Dorina Chiriac a mărturisit că Sonia, fiica ei, suferă de această boală. Ce este „Epic Family” și cum putem să identificăm primele semne ale epilepsiei?

26 martie este Ziua Mondială a Epilepsiei. Invitată la „Neatza”, actrița Dorina Chiriac a mărturisit că Sonia, fiica ei, suferă de această boală. Ce este „Epic Family” și cum putem să identificăm primele semne ale epilepsiei?

Ce este epilepsia?

„Epilepsia este o afecțiune mai frecventă decât ne-am imagina. Este o afecțiune în care copilul face crize, convulsii, într-un limbaj popular. Epilepsia este un diagnostic ce nu ar trebui să fie stabilit cu o foarte mare larghețe și ușurință. Ar trebui să ne gândim și să investigăm corect, există multe manifestări care seamănă cu epilepsia, dar care nu sunt...Responsabilitatea unui diagnostic este mare”, a explicat dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică

Epilepsia nu se poate vindeca

Medicația de epilepsie nu vindecă. „Le spun pacienților întotdeauna că tratamentul antiepileptic este ca Paracetamolul pentru febră. Resursele pe care le avem nu vindecă boala, ci doar atenuează crizele”, a adăugat medicul.

Actrița Dorina Chiriac este organizatoarea evenimentului „Pentru că ne pasă” și fondatoarea „Epic Family”.

„Sunt mama unui copil cu epilepsie. Alături de mine, în Epic Family, sunt alți părinți de copii cu epilepsie, cu manifestări epileptice, pentru că, în cazul copiilor, mai ales, nu se grăbește nimeni să pună diagnostic cert de epilepsie, așa cum a explicat Raluca.”

„Sonia mea are 13 ani. Este o ființă extraordianră, e un talent ieșit din comun, are o zonă de excelență aparte, desenul. Este ființa pe care o admir cel mai mult, pentru că este foarte cinstită, deșteaptă și directă.

Primele manifestări au început în primul ei an de viață. De atunci, am mers mai departe cu diverse alte tipuri de manifestări.”

Răzvan și Dani, amintiri din Reșița: Aveau și ei food truck, într-o rulotă obosită: „Mai mult o flecea”... Oops, Ramona a avut probleme la școală. Ce materie i-a dat cele mai mari „bătăi de cap”: „Am rămas corigentă pentru că n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x