- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Nicolai Tand, a poposit în bucătăria italiană și a preparat în cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza, două rețete cu carne de vițel, simple, rapide și foarte delicioase: Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato.
”Vom folosi carne de vițel, pe care o tăiem foarte fin. O batem un pic, ca și pe un șnițel, doar că o amestecăm cu salvie și jambon, apoi o prăjim. Când e făcută carnea, o scoatem din tigaie și în zeama rămasă în tigaie punem unt, vin alb și salvie”, a detaliat îndrăgitul chef.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi acasă aceste delicioase rețete din bucătăria italiană.
Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato - Ingrediente
Pentru pregătirea cărnii de vițel, ingredientele folosite la ambele rețete sunt asemănătoare, Diferă sosurile cu care acestea sunt servite.
Ingrediente pentru rețeta Saltimbocca de vițel:
- 500 gr carne de vițel macră
- sare și piper
- felii subțiri de jambon
- frunze de salvie
- unt și ulei de măsline
- vin alb
- cartofi
- usturoi
- ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru rețeta Vitello tonnato:
- 500 gr carne de vițel
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
- crenguțe de rozmarin
- crenguțe de salvie
Pentru sos:
- 2 gălbenușuri
- 2 lingurițe de muștar cu boabe
- sucul de la o lămâie
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 cub de unt
- 100 ml smântână lichidă
- sare și piper
Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato - Mod de preparare
Cele două rețete se prepară în același timp, întrucât una necesită preparare la tigaie, iar cealaltă necesită preparare la cuptor. Timpul de preparare a cărnii este scurt pentru ambele variante.
Rețeta Saltimbocca de vițel - Mod de preparare
Carnea de vițel se taie în mdalioane, iar acestea se aplatizează cu ciocanul de șnițele pentru a le subția. Peste medalioanele de vițel se așază felii subțiri de jambon și frunze de salvie.
Într-o tigaie, așezată pe plita încinsă, se pune un cub de unt și puțin ulei de măsline. Se așază medalioanele de carne mai întâi cu partea simplă și se rumenesc pentru 3 minute, apoi se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă tot pentru 3 minute. Se întorc din nou pe prima parte și se adaugă vin alb în tigaie.
Se lasă carnea să fiarbă în sos, asezonând-o cu sare și piper, atât cât să fie bine pătrunsă. Se transferă pe un platou, iar în sos se mai adaugă un cub de unt și puțin vin alb, câteva frunze de salvie, sare și piper și se mai fierbe până când se reduce consistent.
Cartofii se spală bine pe coajă și se feliază în rondele, apoi se rumenesc frumos în ulei. Se scot și se presară peste ei rondele de usturoi.
Citește și: Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de weekend, 30 ianuarie 2022
Rețeta Vitello tonnato - Mod de preparare
Pentru această rețetă, carnea se crestează ușor pe mijloc, se condimentează cu sare și piper. Se așază în crestătură crenguțe de rozmarin și crenguțe de salvie și se leagă cu sfoară de bucătărie. Se rumenește mai întâi în tigaie, apoi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute, atât cât să rămână roze în interior.
Pentru sos, se prepară o maioneză de casă amestecată cu boabe de muștar și zeamă de lămâie și apoi se adaugă file de ton, capere, anșoa, muguri de pin, unt și smântână lichidă.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetelor Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato, nu ezitați să accesați și materialul video de mai sus.
Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022... SuperNeatza cu Răzvan şi Dani aniversează 14 ani de dimineţi perfecte La ceas aniversar, luni, 14 februarie, la Antena 1...