Chef Radu Darie îi răsfață pe matinalii de la Super Neatza cu o multitudine de preparate culinare, unul mai delicios decât altul. În același timp, rețetele lui Radu sunt o sursă inepuizabilă de inspirație pentru gospodinele din fața televizoarelor. Una dintre rețetele delicioase preparate în ediția din 13 iunie a matinalului a fost rețeta de tartă Tatin de roșii cherry cu cimbrișor și caș dulce.
Tarta Tatin este inspirată din bucătăria franțuzească, după celebra tartă a surorilor Tatin, de unde și denumirea. Este de fapt o tartă răsturnată, în care ingredientele de umplutură se coc la baza formei de copt, iar aluatul deasupra.
Citește și: Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greș
Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu o astfel de tartă delicioasă și destul de ușor de preparat.
Tartă Tatin de roșii cherry cu cimbrișor și caș dulce - Ingrediente
- 400 gr aluat franțuzesc, sau aluat foietaj clasic
- 250 gr rosii cherry
- 1 ceapa
- 2-3 căței de usturoi
- puțin cimbrisor
- sare si piper, după gustul fiecăruia
- 2 linguri cu ulei de mălsline
- 100 ml vin
- 200 gr caș dulce
- verdeață pentru decor
Citește și: Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură
Rețetă de tartă Tatin de roșii cherry cu cimbrișor și caș dulce - Mod de preparare
Se începe cu prepararea ingredientelor pentru umplutura tartei. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt apoi se pun la călit în puțin ulei de măsline. Se spală roșiile cherry și se scurg bne, apoi se adaugă în tigaie peste ceapa și usturoiul ușor călite. Se adaugă și puțin cimbrișor și se amestecă ușor roșiile printre ingredientele din tigaie, pentru a se întrepătrunde cu aromele acestora. Apoi se stropesc cu vin și se mai lasă în tigaie p entru câteva minute.
Citește și: Cheesecake de vinete. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 19 mai 2022
Se ia o formă de tartă, sau chiar tigaia în care s-au preparat ingredientele și se întorc roșiile cu partea unde au fost codițele în jos, să stea bine, nemișcate. Cașul dulce se feliază și se așază peste roșii. Deasupra se pune o foaie de aluat foietaj. Se introduc marginile foii de aluat în interior, pe lângă ingrediente, ca la o tartă clasică.
Tarta Tatin de roșii cherry cu cimbrișor și caș dulce se coace la 160 de grade Celsius pentru 30 de minute. Se lasă să se tempereze și se răstoarnă invers pe platou. Deasupra, se mai decorează cu caș răzuit și cu verdeață.
Este delicioasă și spectaculoasă, merită să o încercați și voi și să-i răsfățați pe cei dragi cu ea.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de tartă Tatin de roșii cherry cu cimbrișor și caș dulce, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 14 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.
Zucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 14 iunie 2022... Supă chinezească de vită. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 iunie 2022...