Antena Căutare

A murit Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei. Uriașul de peste 2 metri și 233 kg avea 54 de ani

Legendarul Akebono Taro, primul „yokozuna” (cel mai înalt titlu din sumo) din istorie, născut în afara Japoniei, s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani, în Tokyo, au anunţat Forţele armate ale Statelor Unite din Japonia.

A murit Akebono. Uriașul campion de sumo s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani Galerie
A murit Akebono. Uriașul campion de sumo s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani | Profimedia

Akebono a murit la începutul lunii aprilie din cauza unei insuficiențe cardiace, în timp ce primea îngrijiri la un spital din Tokyo, potrivit unei declarații a familiei acestuia, distribuită de Armata americană din Japonia și citată de New York Times.

Citește și: iUmor sezonul 12, 11 februarie 2022. Ana Maria Tiron a făcut un dans senzual într-un costum de sumo gonflabil

A murit Akebono, primul mare luptător de sumo născut în afara Japoniei

Akebono, pe numele său real Chad George Ha'aheo Rowan, s-a născut în Hawaii, SUA. De-a lungul carierei sale, el a câștigat 11 titluri de campion, motiv pentru care s-a clasat pe locul zece pe lista luptătorilor sumo cu cele mai multe trofee. Akebono avea un fizic impunător, având 2,03 metri înălțime și 233 de kilograme, potrivit sursei citate.

El a jucat baschet în tinerețe, când a și primit o bursă pentru a practica acest sport, dar în cele din urmă a scris istorie în sumo. Celebrul sportiv a fost recrutat de şeful unui club de sumo, care era şi el tot hawaiian de origine.

Akebono a debutat în sumo în anul 1988, an în care s-a și mutat în Japonia şi a devenit „yokozuna” în ianuarie 1993, fiind al 64-lea „yokozuna” din era modernă a acestui sport. Ulterior, Akebono a devenit cetăţean japonez şi a luat numele de Taro Akebono, potrivit New York Times.

Akebono a călcat pe urmele lui Konishiki, un alt luptător renumit de sumo şi el originar din Hawaii, alături de yokozuna Musashimaru, originar din Samoa Americană. De asemenea, el a făcut o demonstraţie de sumo în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Nagano, din 1998.

Citește și: O femeie a născut un copil de aproape șase kilograme! Tânăra de 27 de ani a fost surprinsă: ”E un mic luptător de sumo!”

Ce probleme de sănătate avea Akebono

Akebono a apărut în mod regulat în emisiuni la televiziunea japoneză, iar după ce s-a retras din sumo, în anul 2001, a luptat în diferite concursuri de arte marţiale mixte (MMA) şi wrestling.

În 2017, el a fost internat în spital din cauza unei boli cardiace, în urma căreia a rămas cu sechele motrice și a suferit pierderi de memorie. Akebono lasă în urma sa o soție și trei copii, o fată şi doi băieţi.

La 19 ani câștigă 158 000 de dolari pe zi. Cine este cea care a primit titlul de cea mai tânără miliardară din lume... Românul care îi îngrijește mașinile Regelui Charles: „Regele, cu siguranță, nu știe că eu sunt cel care îi spală mașinil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x