Antena Căutare

Au apărut rezultatele anchetei de la Academia de Poliție. Ce a transmis Corpul de Control cu privire la mâncarea studenților

După ce au apărut imagini în mediul online cu mâncarea contaminată cu viermi pe care au primit-o studenții de la Academia de Poliție, a pornit o anchetă prin care să se poată stabili cauzele problemei. Rezultatul anchetei a apărut la distanță de o lună. Iată ce declarații au fost făcute în acest sens.

Imagine cu uniforma unui polițist. Galerie
Au apărut rezultatele anchetei de la Academia de Poliție. Ce transmite MAI cu privire la mâncarea studenților | Shutterstock/ Hepta

În urmă cu aproximativ o lună, mai mulți studenți de la Academia de Poliție au ajuns la spital după o toxiinfecție alimentară. Unul dintre ei s-a revoltat și a ales să făcă publică situația prin intermediul rețelelor sociale.

Pe TikTok a apărut astfel un videoclip în care un student în anul IV la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a făcut dezvăluiri despre subiectul enterocolitei și toxiinfecției alimentare a 63 de tineri.

În mâncarea primită de la cantină se puteau observa larve de viermi și gândaci, iar mai mult decât atât, tânărul a arătat și condițiile din camere, băi și molozul pe care trebuiau să îl strângă după reabilitările făcute de muncitori.

După mediatizarea cazului, în acest sens s-a pornit o anchetă pentru a stabili care sunt cauzele problemei care s-a viralizat rapid.

Astăzi, 22 decembrie, au apărut rezultatele anchetei, la o distanță de aproximativ o lună de la primele declarații făcute de către studenți.

Citește și: Un român a fost prins cu cameră de copiat la proba teoretică de la examenul auto. Ce întorsătură neașteptată a luat situația

Rezultatele anchetei de la Academia de Poliție după ce studenții au ajuns la spital din cauza mâncării contaminate

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat declanșarea cercetării prealabile a șapte angajați ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Trei dintre cercetați dețin funcții de conducere, iar patru funcții de execuție.

Toți cei care se află sub cercetare sunt acuzați de neglijență în îndeplinirea îndatoririlor de muncă și de neasigurarea îndeplinirii și respectării normelor igienico- sanitare.

Concluzia la care s-a ajuns a fost luată în contextul verificărilor efectuate de către Corpul de Control al Ministrului de Interne după ce aproximativ 150 de studenți au necesitat îngrijiri medicale, dintre care 60 au fost internați în spital din cauza mâncării pe care au primit-o de la cantină.

În urma controalelor făcute s-a demonstrat faptul că mâncarea a fost contaminată de insecte, iar regulile sanitare încălcate.

Citește și: Întreaga familie a edilului fugar poate intra la închisoare. Ce au descoperit oamenii legii și ce se întâmplă cu Cătălin Cherecheș

„Cauzele posibile pentru apariţia evenimentului epidemiologic, potrivit specialiştilor în sănătate publică, sunt: contaminarea unor alimente prin vectori (insecte), prin contactul direct al unui aliment preparat termic cu unul nepreparat termic, derularea altor activităţi decât cele de servire a mesei în sălile de masă, păstrarea alimentelor la temperatura camerei pentru o perioadă mare de timp, neaplicarea şi nerespectarea normelor de protecţie igienico-sanitară în unităţile de servire a mesei.

Ofiţerii Corpului de Control au reţinut faptul că activitatea din blocul alimentar s-a desfăşurat concomitent cu lucrările de reabilitare şi modernizare începute în anul 2022, iar în sălile de mese s-au derulat cursuri şi alte activităţi administrative, aceste aspecte fiind de natură să afecteze siguranţa igienico-sanitară a obiectivului.

S-a stabilit, totodată, că personalul cu atribuţii în acest sens nu a urmărit starea de sănătate a persoanelor ce îşi desfăşoară activitatea în blocul alimentar”, sunt informațiile cu privire la situația revoltătoare.

Care sunt măsurile luate după control

După efectuarea controalelor s-au decis următoarele măsuri în privința răspunderii disciplinare și măsurilor de remediere a neregulilor. Printre acestea regăsim:

  • „necesitatea elaborării şi îmbunătăţirii unor reglementări pe linie de comunicare instituţională, raportare ierarhică, proceduri de lucru şi revizuirea cadrului normativ intern privind circuitul documentaţiei şi activităţile de urmat pentru autorizare/avizare sanitară şi exercitarea controlului în acest domeniu”
  • realizarea demersurilor pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale la nivelul Academiei de Poliţie
  • revizuirea procedurilor privind avizarea autorizaţiilor sanitare, pentru simplificarea circuitului şi urmărirea finalităţii demersurilor
  • acţiuni pentru îndeplinirea condiţiilor de funcţionare a cantinei studenţilor, cu respectarea legislaţiei pe linie sanitară.

Citește și: Prima declarație a lui Vasilică Ceterașu după ce a fost reclamat la poliție pentru hărțuire sexuală și fizică

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Ce alegeri fac românii pentru cadourile de sărbători. Cum arată topul darurilor preferate de români de Crăciun... De ce roșul și verdele sunt considerate culorile Crăciunului. Ce alte nuanțe se poartă în perioada sărbătorilor de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x