Tot mai multe bănci au început să renunţe la ghişeele clasice şi au mutat operaţiunile cu valută în online. Astfel că, schimburile valutare devin tot mai scumpe. Dispar casele de schimb valutar ale băncilor iar asta mai înseamnă ceva: aceste servicii vor deveni tot mai costistoare.
Practic, prin trecerea de la schimbul fizic, cu bani cash, la cel digital, prin internet banking, vom ajunge să plătim comisioane mai mari la fiecare tranzacţie. La care se adaugă, desigur, şi cele rezultate din diferenţe de curs.
Dispar casele de schimb valutar din bănci, iar comisioanele dacă vrei să schimbi bani online sunt mai mari
Deja mai multe instituţii bancare au renunţat la ghişeele fizice şi s-au mutat în online. Asta se traduce, de cele mai multe ori, în costuri suplimentare. Comisioanele variază între 0,15% şi 2% pe tranzacţie. Camelia Grădinaru, expert bancar: "Trebuie să aştepţi dacă e o sumă considerabil mai mare. E destul de greu să aştepţi cinci zile. Sau 10 zile să schimbi fracţionat", potrivit Observatornews.ro.
Află cum se schimbă comisioanele dacă vrei să schimbi bani online. Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News.
Citește și: 7 din 10 români cred că apartenența la UE aduce beneficii României. Câți ar vota la europarlamentare în 2024
Ce este un curs de schimb?
Un curs de schimb este un curs la care o monedă va fi schimbată cu o altă monedă și afectează comerțul și circulația banilor între țări. Ratele de schimb sunt influențate atât de valoarea monedei naționale, cât și de valoarea monedei străine, potrivit investopedia.com.
Înțelegerea cursurilor de schimb valutar
Cursul de schimb între două monede este în mod obișnuit determinat de activitatea economică, de ratele dobânzilor de pe piață, de produsul intern brut și de rata șomajului în fiecare dintre țări. Denumite în mod obișnuit cursuri de schimb ale pieței, acestea sunt stabilite pe piața financiară globală, unde băncile și alte instituții financiare tranzacționează valutele non-stop pe baza acestor factori.
Citește și: Ce este, de fapt, meseria de operator CNC. Nu necesită studii superioare, iar jobul este bine plătit
7 din 10 români cred că apartenența la UE aduce beneficii României. Câți ar vota la europarlamentare în 2024... Obține o întâlnire virtuală cu Moș Crăciun pentru copilul tău. Un bărbat din Mureș a inventat „Cartea Magică”...