8 Lucruri pe care probabil nu le știai despre elevatoarele auto

Elevatoarele auto sunt niște utilaje grele folosite în atelierele auto pentru a ridica autoturismele de la sol, în vederea reviziei sau depanării lor. Ele nu au alte scopuri sau funcții în afară de elevarea autoturismelor, dar cu toate acestea, sunt niște echipamente cu mult mai complexe decât am putea crede la prima vedere. Iată câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre elevatoarele auto, dar care cu siguranță ți-ar putea fi folositoare dacă ai vrea să achiziționezi unul.

8 Lucruri pe care probabil nu le știai despre elevatoarele auto

Tot ce trebuie să știi despre elevatoarele auto și probabil și ceva în plus

#1 Elevatoarele auto au sarcini maxime de ridicare

Elevatoarele auto nu pot ridica autoturisme mai grele decât sarcinile lor maxime de ridicare. De aceea ele trebuie alese în funcție de autoturismele pe care le conduc clienții atelierului care investește în ele. Nu poți ridica SUV-uri cu un elevator auto special creat pentru automobile mici, dar pe de altă parte, nici nu are rost să investești în elevatoare mai puternice decât ai nevoie.

#2 Elevatoarele auto au înălțimi maxime de ridicare

La fel ca și cricurile hidraulice, elevatoarele auto au înălțimi maxime de ridicare. Acestea depășesc abilitățile cricurilor, dar în general, nu sunt mai mari de 1m 90, o distanță mai mult decât suficientă pentru cei mai mulți mecanici care le operează.

#3 Ai nevoie de autorizație pentru operarea unui elevator auto

Ca patron de atelier auto, nu poți să cumperi un elevator auto și să-l folosești pur și simplu. Un astfel de utilaj trebuie instalat conform instrucțiunilor din cartea sa tehnică, iar modul de fixare trebuie verificat de o persoană cu autoritate în domeniu. De asemenea, pentru a evita accidentele la locul de muncă și a opera elevatorul legal, organele competente impun angajarea unui specialist în elevatoare, anume instruit în acest sens.

#4 Peter Lunati este cel care a inventat elevatoarele auto

La 35 de ani, după o lungă perioadă de timp în care a trebuit să se descurce ca mecanic și fără un echipament special de ridicare a automobilelor, în anul 1925, americanul Peter Lunati a inventat primul elevator auto. El s-a inspirat din mecanismul scaunului frizerului său și a conceput un produs atât de eficient, încât nu numai că s-a bucurat de o popularitate extraordinară până la sfârșitul vieții, dar elevatoare auto ca cel creat de el încă se mai fabrică și se mai folosesc și în ziua de azi.

#5 Elevatoarele auto diferă în funcție de formă, dar toate au același scop

Pe piața din România, există elevatoare auto de tip platformă, elevatoare auto de tip foarfecă, elevatoare auto cu două coloane și elevatoare auto cu patru coloane. Însă nu funcția este cea care le face să difere unele de altele, ci arhitectura, puterea și gradul de automatizare. Lăsând la o parte detaliile cu privire la sarcina și înălțimea maximă de ridicare sau modul în care pot fi blocate sau operate, elevatoarele auto au toate fix același scop: acela de a ridica autoturismele și a le ține în siguranță suspendate în aer!

#6 În funcție de modul de acționare, există două tipuri de elevatoare

Citește și
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Mai multe articole

Cele mai multe elevatoare auto vândute pe piața europeană, dar și cea americană sunt elevatoarele auto electrohidraulice, care funcționează pe baza principiului lui Pascal, mecanica fluidelor. Dar există și elevatoare auto electromecanice, care se bucură la rândul lor de o oarecare popularitate.

#7 Există și elevatoare auto convenabile ca preț

Patronii de ateliere care nu-și permit să investească într-un elevator auto foarte scump, pot apela utilaje special create pentru vulcanizări. Acestea sunt în general elevatoare auto mobile, care se pot muta dintr-o parte în alta a atelierului și cântăresc aproximativ 500 de kilograme, o greutate destul de mică pentru un elevator. De asemenea, costă mult mai puțin decât elevatoarele auto obișnuite și pot fi achiziționate din magazine de specialitate precum eqp.ro, la prețuri foarte convenabile.

#8 Poți administra un atelier auto și fără un elevator, dar este infinit mai simplu dacă ai unul

Există și ateliere auto care nu au nici măcar un elevator auto în dotare, o dovadă clară că se poate conduce un business în acest domeniu și fără investiția într-un astfel de echipament. Dar este infinit mai simplu și înzecit mai profitabil dacă ai cel puțin unul!

Articol susținut de Oblyo Digital Agency

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri