Antena Căutare

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci după ce cumperi o mașină second-hand

Achiziționarea unei mașini second-hand implică anumite verificări pe care trebuie să le faci înainte de a semna contractul, dar și unele pe care ar fi bine să le ai în vedere înainte de a o folosi în mod frecvent.

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci după ce cumperi o mașină second-hand

Chiar dacă, la exterior, o mașină second-hand poate arăta ca una nouă, când vine vorba despre filtre, lichide, placute frana, situația stă puțin diferit. Astfel, este important ca atunci când achiziționezi o mașină folosită, să mergi la un service auto pentru o verificare amănunțită. Prețul ar putea scădea considerabil dacă automobilul a fost vopsit, ceea ce poate însemna că a fost implicat într-un accident rutier, dacă motorul nu este în stare perfectă de funcționare sau dacă schimbătorul de viteze este uzat.

Însă, pentru a fi sigur că vei conduce automobilul achiziționat fără să întâmpini probleme (indiferent de asigurările pe care ți le dă vânzătorul în legătură cu verificările și schimbările făcute), cel mai bine ar fi să pui totul la punct imediat după cumpărare. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci după ce intri în posesia unei mașini second-hand.

1. Schimbă uleiul de motor

Articolul continuă după reclamă

Pentru că uleiul de motor este cel de-al doilea cel mai utilizat produs consumabil, după combustibil, ar fi bine să îi acorzi o atenție deosebită, întrucât acesta facilitează mișcarea pieselor mecanice care intră în contact unele cu altele. Dacă vrei ca mașina să aibă o viață lungă și să nu întâmpini probleme, este recomandat să schimbi uleiul de motor imediat după achiziționarea ei. În mod normal, acesta ar trebui înlocuit o dată pe an sau când au fost parcurși 10.000 - 15.000 de kilometri. În cazul unei mașini folosite, pentru că nu ai de unde să știi cu certitudine ce tip de ulei a fost folosit și care e uzura motorului, e indicat să înlocuiești rapid această produs. Schimbul de ulei este una dintre cele mai simple operaţiuni care au loc în procesul de întreţinere a unui vehicul.

2. Înlocuiește lichidul de frână

Un alt element de bază pentru buna funcționare a unei mașini îl reprezintă sistemul de frânare. Acesta trebuie menținut în stare bună pentru a asigura longevitatea autoturismului și siguranța în trafic. O mașină care are frâne slabe este mai predispusă la implicarea în accidente față de una cu un sistem de frânare care funcționează la parametri normali. Pentru a obține acest rezultat, este important să înlocuiești discurile, plăcuțele de frână, saboții, garniturile din instalație, dar și lichidul de frână, a cărui degradare se produce din cauza umidității din aer pe care o absoarbe. Din acest motiv, este important ca el să fie înlocuit periodic cu unul nou.

3. Schimbă kitul de distribuție

Printre cele mai importante piese ale unui autovehicul se numără și cureaua de distribuție. Deteriorarea acesteia cauzează daune semnificative motorului, motiv pentru care ea ar trebui înlocuită pentru a preveni incidentele neplăcute. Intervalul în care ar trebui schimbat kitul de distribuție diferă de la autoturism la autoturism. Specialiștii recomandă înlocuirea sa la fiecare cinci ani sau la primele semne de uzură. Pentru a fi sigur că motorul nu va fi distrus din cauza unei curele de distribuție uzate, este recomandat să schimbi această componentă imediat ce ai achiziționat o mașină second-hand.

4. Verifică bateria

Odată ce cumperi o mașină folosită, este important să verifici dacă bateria funcționează la parametri normali și dacă este sau nu necesară schimbarea ei. Dacă e mai veche de cinci sau șase ani, este indicat să o înlocuiești. În mod normal, pe baterie trebuie să fie trecută data când aceasta a fost fabricată.

5. Verifică uzura anvelopelor

O altă verificare importantă pe care trebuie să o faci când cumperi o mașină folosită implică anvelopele. Acestea sunt printre cele mai scumpe consumabile ale unei mașini, dar sunt și extrem de importante. Banda de rulare indică dacă anvelopele pot fi folosite în continuare sau dacă e nevoie de schimbarea lor.

Sursă foto: Jacob Lund/ Shutterstock

Cum să scapi de alergenii din mașină?... Afacerile cu maşini au încetinit în octombrie, cu un avans de 11,5%...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x