Antena Căutare

Citroën DS4 a ajuns si pe sosele

De o buna bucata de vreme, Citroën lucreaza intens la modificarea perceptiei de care se bucurau masinile din Hexagon ale anilor ‘80-’90. Daca ne gandim care sunt propunerile avansate in ultima perioada, cu noul hatchback C4 si cu atragatoarele DS3 si DS4 deja pe sosele, iar cu DS5 de abia prezentat pietei europene la Salonul Auto de la Frankfurt, adica mai concret cu o linie de baza plus una premium, se poate spune ca ofensiva francezilor este totala. Cum despre primele doua am vorbit deja iar ulti¬mul inca n-a ajuns in Romania, acum a venit randul lui DS4 sa fie testat.

In primul rand, trebuie remarcat designul pe care Citroën i l-a imprimat modelului sau care trebuie sa inlocuiasca vechiul coupé. Pentru a nu pierde in totalitate caracterul unei masini care a facut ceva valva la vremea ei, proiectantii au imaginat o caroserie asemanatoare, dar care are patru portiere, cele din spate fiind decupate foarte fin pe cele doua parti laterale. Fara manere la vedere si cu geamuri fixe, acestea fac, practic, din DS4 un fals coupé, personalizand-o bine pe segment.

In rest, liniile sunt in mare parte aceleasi cu cele de la DS3, dar evident adaptate dimensiunilor de pe platforma de C4 pe care a primit-o DS4. Aripi rotunjite, forme dinamice si un aspect frontal suficient de fioros fac masina imediat remarcata in trafic. Am avut ocazia sa testam in urma cu doua saptamani modelul dotat cu motorizarea de top, respectiv 1.6 THP si 200 CP.

Performantele sale sunt impresionante, datorita celor 275 Nm disponibili inca de jos, de la 1.700 de rotatii. De-a lungul a 300 de kilometri pana la Tulcea, masina s-a miscat foarte bine, iar motorul a tras excelent, indiferent de solicitare sau raport al transmisiei manuale in sase trepte. In plus, evacuarea se aude superb la turatii mari, mai ales in treptele doi si trei. Consumul s-a situat in norme bune pentru stilul de condus, ridicandu-se la 10,7 litri la suta de kilometri, in conditiile unei rulari foarte sprintene pe autostrada si drum national, cu trei oameni maturi inauntru si aerul conditionat functionand fara intrerupere.

Citeste tot articolul in Jurnalul

FOTO: timesnewsworld.com

Cea mai veche masina din lume, scoasa la licitatie pentru 1,6 milioane de lire sterline... VIDEO! A fost inventata masina care merge cu cafea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x