- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
COD RUTIER 2018. Noi schimbări în ceea ce priveşte reobţinerea permisului auto în România.
Se doreşte ca examinarea absolvenţilor şcolilor de şoferi să poată fi făcută şi de către civili atestaţi de către MAI care nu au legături cu şcoli de şoferi. Prin această măsura se dă ”posibilitatea distribuirii cadrelor poliţieneşti pe domenii ne-externalizate, cum ar fi eliberarea documentelor, etc”, se arată în document.
COD RUTIER 2018. În plus, se propune eliminarea stresului la examenul auto, astfel încât, examinarea practica să se facă cu examinatorul pe bancheta din spate al autovehiculului şi instructorul alături, sau la categoria C, cu instructorul lângă candidat şi examinatorul lângă instructor, se arată în propunere.
Deputaţii insistă în noul Cod Rutier pentru prevenţie şi cer acţiuni concrete prin care participanţii la trafic sunt convinşi sau îndrumaţi să respecte regulile rutiere.
”Exemple: vizibilitatea poliţiei rutiere, interzicerea folosirii de maşini de poliţie neinscripţionate, poziţionarea vizibilă, în permanenţă, a poliţistului şi autospecialelor de poliţie, instalarea de indicatoare cu prezenţa echipajelor de poliţie rutieră statice, a radarelor fixe, a punctelor de control etc. Folosirea echipamentului portabil de măsurare a vitezei (pistol) se va putea face doar de către poliţiştii rutierişti din interiorul autospecialelor inscripţionate, sau din afara acestora, la loc vizibil de pentru participanţii la trafic, la o distanţă de cel mult 5 m de autospeciala de poliţie. Inscripţionarea unitară a autospecialelor poliţiei rutiere, indiferent de tip şi marca şi echiparea acestora obligatoriu cu echipamente standard acustice şi luminoase”, susţin deputaţii.
De asemenea, se propune urmarea obligatorie a unor cursuri de conştientizare a riscurilor săvârşirii diverselor contravenţii, pentru cei ce doresc reducerea perioadei de suspendare, începând cu a doua contravenţie ce prevede sancţiune complementară de suspendare drept conducere, săvârşită într-un interval de 2 ani (prima oară rămâne dreptul de reducere conform legislaţiei actuale, în baza promovării examinării gratuite), şi înlăturarea restricţiilor existente privind dreptul la o nouă reducere a perioadei de suspendare.
Anunţ bombă: Dacia, ocupă primele 3 locuri în topul preferinţelor britanicilor... Nu există aşa ceva! Un "şofer" din Argeş a condus timp de 40 de ani fără permis auto. Cum au aflat autorităţil...