Antena Căutare

FOTO & VIDEO! Stratos. Lancia Stratos

Toti suntem de acord ca grupul Fiat a anihilat mai mult sau mai putin acel factor X, magie, sau cum vrei tu sa-i spui, pe care-l puteai simti intr-o simpla privire asupra oricarui automobil Lancia din trecut. Tocmai din aceasta cauza, un om de afaceri din Germania, pe numele sau Michael Stoschek, a reinterpretat faimosul Stratos din anii' 70.

Si noi ne gandim de cate organe ne-am putea desparti pentru a face rost de 600 000 de euro, pretul pe care Stoschek il cere pentru Stratos-ul sau bazat pe platforma lui Ferrari F430 Scuderia. Dar, din nefericire, nu prea ai cum sa cumperi unul, din cauza constructorului din Maranello.

Simplu spus, producatorul italian nu a fost de acord sa "imprumute'' sasiuri, motoare sau alte componente care ar fi putut ajuta la renasterea lui Stratos, nici macar cateva bucati acolo pentru o productie ultra-exclusiva. Probabil ca italienilor le este ciuda pe genialitatea si know-how-ul industriasului german si d-asta i-au dat aceasta lovitura sub centura.

In ciuda acestei vesti proaste si a averii cheltuite pentru dezvoltarea proiectului Stratos 2010, Michael Stoschek a venit la Frankfurt si a prezentat rodul pasiunii sale tuturor celor prezenti la Salon. Si, sinceri sa fim, ne-a cuprins o usoara nostalgie cand am vazut aceasta masina stinghera intr-un colt al Salonului, gandindu-ne pe de-o parte la acel bilet castigator la Loto care se lasa asteptat de prea mult timp, dar si la faptul ca asta ar fi fost singura masina in stare sa readuca inapoi acel factor X gamei Lancia din prezent.

Tot ce ramane acum de facut pentru a ne trata aceasta nostalgie este vizionarea videoclipului de mai jos si sa speram ca, pe viitor, constructorul italian va produce ceva mai special decat un Chrysler rebrenduit sau un Fiat cu o caroserie mai rotunjita.



Nu rata galeria foto preluata de pe topgear.ro!

sursa: topgear

Borbely: Taxa de prima inmatriculare nu se desfiinteaza... FOTO & VIDEO! DTM AMG C-Coupe este pregatit sa alerge in sezonul 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x